Football Manager 2022

Jesen je svake godine jedno od najzanimljivijih razdoblja za svakog ljubitelja Football Managera. Polako se započinju poslijednji sejvovi na aktualnoj verziji igre uz neprekidno osvježavanje feeda najdraže društeve mreže u potrazi za novim informacijama o novoj inačici. Football Manager 2022 je najavljen, ali još uvijek ne znamo puno.

Lani smo najavu igre dobili 24. rujna, a izašla je 24. studenoga. Jednostavna matematika nam govori da je između prve najave i samog izlaska igre prošlo točno 2 mjeseca. Isto je i ove godine. Najava je došla 9. rujna, a igra izlazi 9. studenoga.

Pitate se čemu sve ovo? Matematika vam u školi od silnog igranja FM-a i tako nikad nije bila jača strana? E, pa pretpostavit ćemo da će se držati tog rasporeda i ove godine. Prošle su godine s detaljnim informacijama počeli 12. listopada, točno 18 dana nakon prve najave. Takav vremenski raspored nam govori da bi detalje oko Football Managera 2022 trebali početi objavljivati od 27. rujna što donekle odgovara i onome što su najavili – prve informacije krajem rujna i početkom listopada.

Football Manager 2022 – poznate informacije

Ok, ali što zapravo znamo?

Uvod sam potrošio pišući o tome kada ćemo eventualno nešto saznati iako to ne bi trebala biti tema ovog članka. Zašto? Pa, nema baš puno poznatih informacija o kojima mogu pisati.

Datum izlaska

Pisamo sam već o tome u drugom odlomku, ali vrijedi ponoviti. Football Manager 2022 izlazi 9. studenoga. To je službeni datum izlaska igre, a otprilike dva tjedna prije toga imati ćemo priliku zaigrati beta verziju. Spomenuti datum je dan kada će igra izaći za platformama PC, MAC i Xbox konzolama.

FM22 Touch i FM22 Mobile bi također trebali izaći istog datuma.

Football Manager 2022 dolazi na Xbox Game Pass

Zahvaljujući izvanrednom uspjehu igre Football Manager 2021 na Xboxu, Sports Interactive je odlučio da će Football Manager 2022 i Football Manager 2022 Xbox Edition biti dostupni pretplatnicima Xbox Game Pass usluge od prvog dana izlaska igre.

Igra će od prvog dana biti dostupna kroz pretplatničku uslugu Xbox Game Pass, a više o tome možete pročitati u posebnom članku.

System Requirements

Za sve one koji su igrali Football Manager 2021 na svojim računalima ili laptopima imamo odlične vijesti. Minimalne specifikacije računala se nisu mijenjali u odnosu na prošlogodišnju verziju igre. Pojednostavljeno, ako ste mogli igrati FM21, moći ćete i FM22.

Pre-order

Pre-order period počeo sam samom najavom Football Managera 2022. Igra se već sada može prednaručiti preko Steama za €49,49 / 373kn, ali niže u tekstu možete pronaći način kako da kod službenih resellera igru platite samo 37€ / 282kn.

Igru je najbolje kupiti preko jednog od službenih retailera verificiranih od strane SEGA-e i Sports Interactivea. Kupnjom kod navedenih prodavača, Football Manager vam jamči sigurnost kupnje i beneficije pre-ordera. Igru je moguće nabaviti i kod neslužbenih prodavača, ali u tom slučaju Football Manager vam ne može pomoći u slučaju eventualnih problema.

Jedan od službenih retailera je i 2game.com. Za vas smo osigurali pomotivni popust kojim ćete uštedjeti 10%. Umjesto pune cijene od £35.99 / €49.99 / 315kn platiti ćete £32.39 / €37.50 / 282kn koristeći kupon “cromanager” prilikom plaćanja. Zbog konverzije preporučamo koristiti funte kao valutu te ćete u tom slučaju igru platiti 282kn (kod plaćanja u eurima cijena je 373kn). Za tu cijenu dobit ćete sve prethodno nabrojane pogodnosti. NAPOMENA: Isti kupon se može koristiti za cjelokupnu ponudu navedene trgovine.