hnl download

Ljeto 2022. godine vrijeme je velikih promjena za hrvatski klupski nogomet. Novi ugovori, novi sponzori, nova imena natjecanja i jedinstveni treći rang natjecanja. To su ukratko novosti koje nas očekuju od sezone 2022/23, a mi je bismo bili najveća i najbolja hrvatska Football Manager zajednica kada se ne bismo potrudili sve te HNL promjene donijeti i u najdražu nam igru.

Što donosi HNL dodatak?

cro-update 2.0 kako smo nazvali ovaj dodatak (verziju 1.0 smo napravili krajem prošle godine) u igru donosi sve promjene koje su od sezone 2022/23 uvedene u sustav hrvatskog klupskog nogometa. Donosi igriva prva četiri ranga domaćeg natjecanja. To uključuje SuperSport HNL, Prvu nogometnu ligu, Drugu nogometnu ligu te četvrti rang kojem službeno još uvijek ne znamo naziv, ali za pretpostaviti je da će se zvati Treća nogometna liga te će biti podjeljena na skupine Istok, Sjever, Središte, Zapad i Jug. Naravno, tu su još i kup te superkup, a oba natjecanja bi trebala nositi prefiks SuperSport u čast sponzora.

Prva četiri ranga su aktivirana te sadrže sva pravila kako bi iskustvo igranja bilo najrealnije moguće.

Peti rang natjecanja (međužupanijske i županijske lige) je dodan, ali ne preporučujemo igranje tog ranga. Plan je bio izbaciti dodatak koji sadrži prva četiri ranga, ali smo tijekom tesitranja uočili probleme kod ispadanja/promoviranja između četvrtog i petong ranga. Zbog toga smo dodali peti rang kao igriv te tako riješili taj problem, ali u tom rangu pravila su realno uređena.

Popis novosti koje donosi dodatak:

  • Jedinstvena treća liga (2. NL)
  • Kvalifikacije za ostanak u HNL-u između devetog na tablici i drugoplasiranog tima 1. NL (od sezone 2024/25)
  • Smanjivanje 1. NL s trenutnih 12 na 10 klubova (od sezone 2024/25)
  • Povećanje broja klubova u 2. NL s trenutnih 16 na 18 klubova (od sezone 2024/25)
  • Pet regionalnih skupina u sklopu 3. NL (Sjever, Istok, Središte, Zapad, Jug)

Transferi

U sklopu dodatka koji u Football Manager donosi aktualni sustav hrvatskog nogometa nismo radili aktualne transfere. Na takav potez smo se odlučili iz razloga što bi u tom slučaju trebalo redovito raditi update dodatka. Ako želite aktualne transfere, predlažemo vam Football Manager 2022 Data Update by sortitoutsi.net. Mislimo da je ovo najdetaljniji transfer update koji se može naći, ali možete koristiti i bilo koji drugi. Treba napomenuti da u izradnji ovog transfer updatea možete i sami sudjelovati putem forme na prethodno navedenom linku.

Pomozite nam da HNL dodatak bude još bolji

Verzija dodatka kojeg možete preuzeti je testirana na temelju 25 sezona te nismo pronašli nikakve probleme zaključno sa sezonom 2045/46 koliko smo dodatak testirali. Naravno, to ne znači da nikakvih bugova nema te vas molimo da nam se, ukoliko naiđene na problem, javite putem društvenih mreža ili putem e-maila.

Osim toga, planiramo da ovaj dodatak posluži kao temelj za buduće dodatke u kojima nam je cilj aktivirati sve lige hrvatske nogometne piramide te dodati sve klubove u bazu. To zahtijeva širok opseg posla te ovim putem molim sve koji su zainteresirani za sudjelovanje u projektu da nam se jave. Znanje rada u editoru nije potrebno.

Download

Prije nego preuzmete dodatak za hrvatske niže lige želimo vas podsjetiti da je on vlasništvo kreatora samog dodatka. Stoga vas molimo da ne kopirate dodatak te ga uploadate na druge servise. Slobodni ste podijeliti postojeći link za download i/ili link ovog članka na Cro-Manager portalu.

HNL download

Kako instalirati dodatak?

Nakon što preuzmete dodatak, kopirajte ga u folder:
My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2022/editor data

Recite nam svoja iskustva

Na kraju vas pozivamo da nam se pridružite na društvenim mrežama te s nama podijelite vaše uspjehe s hrvatskim niželigaškim klubovina. Javite nam se na forum, Facebook, Instagram, ili Twitter te nam pošaljite vaše rezultate. Rado ćemo to podijeliti na našim profilima.