Sports Interactive folder

Možda se neki od vas pitanju što je to SI folder? Pa, da to odmah razjasnimo, Sports Interactive folder je naziv za lokaciju mape u koju Football Manager sprema sve vaše kreirane saveove, mapa u koju dodajete grafiku ili data updateove i slično. Ukratko, to je onaj folder kojeg svaki FM kreira na lokaciji Documents/Sports Interactive/Football Manager 202x. Ako ste ikada dodavali grbove/slike igrača ili bilo kakvu grafiku ili dodatak, znate o čemu pričam.

Zašto je ovo važno? Već je postala praksa da u računalu imate jedan SSD disk kojeg koristite na instalaciju Windowsa i one najbitnije stvari. Takvi diskovi su brži, ali i skuplji pa se mnogi odluče uzeti SSD manjeg kapaciteta (od 120 do 240 GB) i još jedan HDD većeg kapaciteta za pohranu drugih podataka. Ako koristite puno FM grafike, ona vam može zauzeti velik dio prostora (cut-out facepack je oko 30GB, što je 25% SSD-a od 120 GB). Zbog toga je poželjno sve te stvari premjestiti na HDD kako bi prostor za SSD u iskoristiti na bolji način.

Prije je opcija za promjenu lokacije Sports Interactive foldera postojala unutar postavki Football Managera, ali to je prije šest godina promijenjeno. Na Football Manager 2016 ta je opcija ukinuta. Ipak, opcija promjene lokacije Sports Interactive foldera i dalje se može podesiti putem Steama.

Ovdje su upute kako to napraviti:

  • Kreirajte folder u gdje želite da se nalaze spomenute stvari (grafika, taktike, spremljene igre)
  • Uđite u Steam aplikaciju, pod Library
  • Klik desnom tipkom miša na naziv igre
  • Zatim kliknite na posljednju stavku gdje piše “Properties”
  • Na dnu novootvorenog prozora postoji opcija “Launch Options…”
  • Unutar tog prozora upišite sljedeće
--user_data_location="LOKACIJA"
  • Umjesto riječi “lokacija” upišite lokaciju foldera kojeg ste kreirali

To kod mene izgleda ovako:

Sports Interactive folder