hrvatske niže lige

Football Manager 2022 službeno je izašao prije gotovo mjesec dana. Stoga je vrijeme da i Cro-Manager predstavi svoje dodatke za novu verziju igre. Među njima i novi croupdate, tj. dodatak koji aktivira niže lige hrvatske nogometne piramide. Dodatak je, naravno, napravljen za Football Manager 2022 i radit će isključivo na toj inačici igre. Također, treba napomenuti da će dodatak sigurno raditi na originalnoj igri. Ako igru niste kupili, naša je preporuka da to učinite.

Dvije verzije dodatka za hrvatske niže lige

Kao i prošle godine, imamo dvije verzije dodatka. Jedna verzija donosi aktivaciju samo prve četiri lige bez mogućnosti ispadanja u peti rang natjecanja. Prevedeno, to znači da u dalmatinskim županijama imamo aktiviranu 1. ŽNL dok su u ostalim dijelovima Hrvatske aktivirane međužupanijske lige budući da su u tim dijelovima države 1. ŽNL sastavni dio 5. razine nogometa. U toj verziji napravili smo da se Druga HNL smanjuje na 12 klubova pred početak druge sezone. Također smo, uz dynamic relegation sistem, uspjeli postići da ne dolazi do miješanja klubova u 3. HNL i četvrtom rangu.

Drugi dodatak, pak, donosi aktivaciju svih natjecanja u hrvatskoj nogometnoj piramidi. Ako želite igrati sa svojim lokalnim klubom iz npr. 4. ŽNL Koprivničko-križevačke, uz ovaj je dodatak to moguće. Kreirani su i županijski kupovi kao dodatni element realnosti ovog dodatka. Problem s ovim dodatkom je taj da je moguće miješanje klubova između regija. Tako je moguće da klub iz Zagreba bude raspoređen u 3. HNL Jug. Također, 2. HNL se ne smanjuje na 12 klubova od druge sezone. Ipak, vjerujemo da onima koji žele igrati s klubom iz svog mjesta spomenuti nedostaci neće predstavljati preveliki problem.

Hrvatske niže lige – download

Prije nego preuzmete dodatak za hrvatske niže lige želimo vas podsjetiti da je ovaj on vlasništvo kreatora samog dodatka. Stoga vas molimo da ne kopirate dodatak te ga uploadate na druge servise. Slobodni ste podijeliti postojeći link za download i/ili link ovog članka na Cro-Manager portalu.

Verzija 1

– druga liga se smanjuje sa 16 na 12 klubova nakon prve sezone
– aktivirana treća liga
– aktivirana četvrta liga kao zadnji rang natjecanja (nema ispadanja)
– napravljen dynamic relegation sistem što znači da nema miješanja klubova između liga/regija
– Dinamo II i Osijek II ispadaju u treću i kasnije se ne mogu vratiti u drugu ligu
– za više informacija, upite i/ili prijedloge, obratite nam se na forumu


Verzija 2

– aktivirane sve lige
– svi klubovi dodani u bazu te se s njima može igrati
– dodani županijski kupovi
– dodana povijest niželigaških natjecanja od sezone 2015/16 do danas
– preko 106 tisuća promjena u bazi
– za više informacija, upite i/ili prijedloge, obratite nam se na forumu


Kako instalirati dodatak?

Nakon što preuzmete dodatak, kopirajte ga u folder:
My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2022/editor data

Recite nam svoja iskustva

Na kraju vas pozivamo da nam se pridružite na društvenim mrežama te s nama podijelite vaše uspjehe s hrvatskim niželigaškim klubovina. Javite nam se na forum, Facebook, Instagram, ili Twitter te nam pošaljite vaše rezultate. Rado ćemo to podijeliti na našim profilima.