Za sve ljubitelje fantasy sport natjecanja i sve nogometne navijače stiže odlična vijest, od početka nove sezone HT Prve Lige, koja počinje 14. kolovoza susretom između Varaždina i Gorice i 1. Hrvatska Nogometna Liga je dobila svoje jedino fantasy natjecanje!

Na Najboljih11.com možete potpuno besplatno otvoriti račun i napraviti svoj fantasy klub sa selekcijom igrača iz 1. HNL-a, unutar dodijeljenog budžeta od 10 milijuna Eura i okušati se u zanimljivom natjecanju protiv drugih menadžera poput vas.

Što je fantasy sport?

Fantasy sport natjecanja su online natjecanja između igrača koji sastavljaju svoj klub od stvarnih igrača određene lige i međusobno se natječu. Svaki dan su sve popularnija i zanimljivija i osvajaju srca brojnih igrača širom svijeta. Daleko su najpopularnija u SAD-u, gdje fantasy football, košarku i bejzbol igraju desetci milijuna igrača! Nešto bliže kod nas u Europi najpopularnija su naravno fantasy nogomet natjecanja, fantasy Engleske Premier lige broji preko 7.5 milijuna igrača iz cijelog svijeta, te nezaobilazni službeni fantasy UEFA Lige Prvaka s više od 800.000 igrača.

Kako se igra fantasy sport?

Igrači trebaju napraviti svoj klub i potom selektirati stvarne igrače za svoj tim, u fantasy HNL natjecanju „menadžeri” moraju izabrati 11 prvotimaca od igrača HT Prve Lige. Naravno da bi bilo zanimljivije i realnije menadžeri su ograničeni budžetom i brojem transfera.

Nakon izbora igrača, fantasy natjecanje starta s prvim kolom stvarnog natjecanja. Ovisno o učinku stvarnih igrača u utakmicama, bodove osvajaju fantasy klubovi menadžera koji te igrače imaju u svojim ekipama. Tako se boduju događaji poput golova, asistencija, neprimljenog gola za braniče i golmane itd… Najuspješniji klub i menadžer na kraju sezone je onaj koji ima najviše bodova.

U svakom slučaju da bi bili uspješan fantasy igrač morate biti izvrstan poznavatelj nogometnih prilika, lige koju pratite, taktike i forme igrača i klubova koji igraju. 

Svi ljubitelji domaćeg nogometa i HNL-a, i fanovi naših klubova mogu sada besplatno zaigrati dugo očekivani fantasy HNL na www.najboljih11.com. Iako za sada nagrada nema, organizatori vjeruju da će zahvaljujući besplatnom natjecanju svejedno to biti zanimljivo natjecanje za sve, a u budućnosti zahvaljujući daljnjem razvoju i potencijalu natjecanja pred kojim je dug put, nadaju se i osigurati zanimljive nagrade i brojne novosti za igrače.