fm20-announcement

Ono o čemu smo jučer pisali, danas je dobilo svoj službeni nastavak. Sports Interactive je obznanio prve informacije o novoj verziji najbolje i najpoznatije managerske simulacije – najavljen je Football Manager 2020.

Proizvođač igre, kako to i obično biva kada su prve informacije u pitanju, nije bio previše rječit. Dobili smo službeni, 48 sekundi dugačak trailer koji nam i ne otkriva previše.

Kako je i vidljivo iz trailera, Football Manager 2020 imati će i nešto izmijenjeni vizualni izgled pa će tako iz igre nestati ljubičasto-crvena kombinaciju koju smo gledali igrajući FM19. Doduše, ljubičasta boja ostaje, ali ove godine joj se pridružuju žuta i neka mješavina između svijetlo plave i žute… Ma pogledajte trailer (ili objavljenu službenu grafiku), slika govori više od tisuću riječi.

Facebook page cover objavljen na službenoj Facebook stranici Football Managera

Drugu godinu za redom, na naslovnici igre nemamo popularnog misterioznog managera u odijelu. Nakon što smo na FM19 na naslovnici imali igrače koji iz svlačionice izlaze na teren, ovoga puta imamo igrače koji s terena odlaze u svlačionicu. Nadamo se samo da nećemo poželjeti isto nakon što isprobamo igru.

football manager 2020
FM20 box
football manager 2020
FM20 Touch box

O tome koje nas novosti očekuju u Football Manageru 2020 već smo pisali. Stoga vas pozivamo da pogledate naš članak: Football Manager 2020 – što znamo?

No, osim već spomenutih novosti, danas smo doznali još nešto. Football Manager 2020 definitivno izlazi tijekom studenoga (11. mjesec), ali točan datum još uvijek nije poznat. Ono što se zna je da će glavno izdanje igre biti dostupno za igru na PC i Mac uređajima (putem Steama) te putem platforme Google Stadia (nije dostupna u Hrvatskoj i u okolnim zemljama). Tu je, naravno, i FM20 Touch verzija koja će, osim na PC-ju i Macu, biti dostupna i na boljim tabletima koje pokreću iOS ili Android, te na Nintendo Switch konzoli. Za kraj nam ostaje FM20 Mobile koji će biti dostupan na mobitelima koje pokreću iOS ili Android.

Football Manager 2020 Pre-order

Football Manager 2020 je već sada moguće kupiti na Steamu po cijeni od 49,49 eura, tj. 371,18 kuna. Naravno, mi vam preporučujemo da pričekate jer Steam je uvijek najskuplja opcija. Cro-Manager ima dogovorenu suradnju s službenim resellerom 2game.com te smo samo za vas osigurali popust od 10% te ćete preko te web trgovine moći nabaviti igru. Cijena na 2game.com još nije poznata, ali s obzirom na to da bi trebala biti vrlo slična prošlogodišnjoj cijeni, ona ne bi trebala iznositi više od 32 eura, tj. 240 kuna.

Ako kupite Football Manager 2020 tijekom Pre-order razdoblja, besplatno ćete na Steamu dobiti i FM20 Touch verziju.

Malo mašte za kraj

Sports Interactive je objavu trailera popratio s nekoliko zagonetnih riječi. Tako su u opis videa na društvenim mrežama napisali rečenicu “Save the talk for the touchline”, a dodali su i hashtag #CreateTheFuture.

Što bi to točno trebalo značiti možemo samo maštati, a treba dodati i da je službena Football Manager web stranica pored poziva na Pre-order ostavila i zanimljiv citat.

Every decision counts in Football Manager 2020 with new features and polished game mechanics adding fresh and authentic dimensions, empowering managers to take greater accountability for both their own and their team’s destiny. How you get to the top is up to you… you’ll own your decisions, and the consequences they bring.