promjene

Bliži se kraj kolovoza, a to znači da ljubitelji Football Managera pozornost s trenutne igre prebacuju na iščekivanje vijesti o novoj verziji najdraže nam nogometne simulacije. U skladu s tim neke promjene su se dogodile, a neke će se tek dogoditi i na Cro-Manageru.

Novi server

Tijekom proteklih 6 godina, točnije od 14. svibnja 2013. pa do jučer, Cro-Manager je bio dijelom tzv. HCL mreže. Kao njihovi članovi, bili smo u potpunosti bezbrižni po pitanju hostinga kojeg su nam ljudi s HCL portala ustupili bez naknade. Ovim putem moramo im se zahvaliti na suradnji, no bilo je vrijeme da krenemo dalje. Njihov server na kojem je bila smještena naša web stranica više nije zadovoljavao tehničke uvjete. Samim time što smo prebacili web na novi server možete primijetiti da portal i forum rade fluidnije nego do sada, a svakako treba napomenuti da su mogući i problemi u radu portala u ovoj početnoj fazi te vas ovim putem molimo da svaku eventualnu nepravilnost prijavite administraciji kako bi se problemi na vrijeme otklonili.

Uskoro dolaze vijesti o Football Manageru 2020

Prije desetak dana Miles Jacobson, glavi i odgovorni kada je FM u pitanju, najavio je da krajem kolovoza možemo očekivati prve konkretne vijesti o Football Manageru 2020. S obzirom na to da je danas 26. dan u mjesecu koji ima ukupno 31 dan – uskoro nas čeka puno lijepih stvari.

Sve te vijesti koje budu službeno objavljivane na društvenim mrežama Football Managera moći ćete, u najkraćem mogućem roku, pročitati na našem portalu te našim društvenim mrežama, prvenstveno na Facebooku i Twitteru. Kako je to izgledalo prošle godine možete provjeriti ovdje.Najpovoljnija cijena – samo na Cro-Manageru

Kao i protekle godine, Cro-Manager vam je, u suradnji s 2game.com, osigurao najbolju cijenu na tržištu za Football Manager 2020. Kod naših partnera je osiguran popust od 10% za sve članove Cro-Manager zajednice. Točna cijena znat će se nakon što FM20 bude i službeno najavljen, a mi očekujemo da će cijena, uz uračunati popust, biti oko 240kn. Prihvatljivi načini plaćanja su putem PayPala ili koristeći kreditnu karticu.

Najbolji Football Manager sadržaj

Najveća promjena koja vas očekuje ove jeseni je sadržaj koji će vam ponuditi Cro-Manager. Planiramo se baciti u proizvodnju raznog sadržaja povezanog s Football Managerom, ali i analize i priče vezane na real-life nogomet.

Tako ćete na Cro-Manageru moći pronaći FM karijere, priče, razne eksperimente temeljene na FM simulacijama. Pripremili smo za vas i najbolji sadržaj za download čime ćete biti u mogućnost obogatiti vaše Football Manager iskusto. Tu su i razini vodiči pomoću kojih ćemo igru približiti onima koji ju tek počinju igrati, a šlag na tortu je naš trademark proizvod – cro-update.

Osim već standardnog sadržaja u pisanom obliku, imamo u planu izradu video sadržaja, a pokušati ćemo pokrenuti i podcast. No, tehnički zahtjevi koje podcast iziskuje su dosta visoki tako da je to zasada samo ideja.

Vaša podrška nam puno znači

Sav sadržaj kojeg smo najavili ne bi imao smisla da nema vas – naše vjerne Cro-Manager zajednice. Ono što radimo prvenstveno radimo u svrhu poboljšanja vašeg Football Manager iskustva. No, sav taj sadržaj (pisani i video) da bi bio kvalitetan i redovit, a takav jedino može uspjeti, kao i cro-update, oduzimaju puno vremena i živaca, a i novaca. Zbog toga vas želim zamoliti da podržite naš rad kako bismo i dalje bili u mogućnosti producirati najkvalitetniji sadržaj na jeziku koji je nama na ovom podneblju razumljiv. Također, neke od tekstova se trudimo prevesti na engleski.

Podržati naš rad možete na nekoliko načina. Jedan od njih je da cro-manager.net portal izuzmete iz AdBlock plugina na vašem internet pregledniku te tako omogućite prikazivanje reklama na portalu. Drugi način je da kupite Football Manager (a i bilo koju drugu igru) preko naših partnera 2game.com (jeftinija opcija uz kupon “cromanager” koji vam donosi 10% popusta na sve igre u ponudi) ili InstantGaming (skuplja opcija, ali ima više igara u ponudi, npr. FIFA20). Treća opcija je donacija putem web stranice Patreon. Donacije putem ovog sustava odvijaju se na mjesečnoj bazi (možete prekinuti donacije kada god želite), a osim unaprijed određenih iznosa donacije možete donirati i iznos po svom nahođenju.

Pridruži nam se

Za kraj vam želim uputiti poziv da se pridružite našoj zajednici. Najvjerniji fanovi CM-a i FM-a se okupljaju na Cro-Manager Discord serveru. Tamo nam se možete pridružiti u diskusiji o igri ili raznim sportovima općenito, predstaviti vaš napredak u sejvu kojeg trenutno igrate ili predložiti kako da unaprijedimo našu zajednicu. Tu su, naravno, i profili na raznim društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram) gdje možete pratiti našu aktivnost.