cro update v2.0 (Croatian Lower Leagues)

Datum23.08.2019

  U vrijeme kada mnogi već polako prestaju ili su već odavno prestali igrati Football Manager 2019 te očekuju vijesti i izlazak nove verzije igre, odlučili smo izbaciti drugu verziju cro-update dodatka. Nismo imali namjeru dati ovo u javnost, preinake koje su rađene više su bile dio priprema za Football Manager 2020. Jer, ukoliko SI nešto drastično ne promjeni, ovaj će se dodatak lako, uz neke preinake u editoru, moći pokrenuti i na verziji igre koja nam dolazi za nekoliko mjeseci.

  Što nam novoga donosi cro-update v2.0?

  cro-update v2.0 je nadogradnja na prvu verziju dodatka. Nadogranje koje su napravljene tiču se promjena u sustavu natjecanja po pitanju strukture hrvatskih nogometnih liga. Tako sada 2. HNL sadrži 16 klubova (umjesto 14), 3. HNL se sadrži od 5 liga (umjesto dosadašnje tri), a dodana je i dodatna liga u četvrtom rangu nogometa. Naime, Međužupanijska liga Slavonije i Baranje koju su sačinjavali klubovi iz četiri županije je podijeljena na dvije lige – Međužupanijska liga Osijek/Vinkovci te Međužupanijska liga Slavonski Brod/Požega.

  Igrive lige:
  MaxTV Prva hrvatska nogometna liga
  Druga hrvatska nogometna liga
  3. HNL Istok
  3. HNL Sjever
  3. HNL Središte
  3. HNL Zapad
  3. HNL Jug
  Međužupanijska nogometna liga Osijek – Vinkovci
  Međužupanijska nogometna liga Slavonski Brod – Požega
  Nogometna liga Bjelovar – Koprivnica – Virovitica
  Nogometna liga Varaždin – Čakovec
  Četvrta nogometna liga Središte Zagreb
  Četvrta nogometna liga Središte Rijeka
  1. županijska nogometna liga Zadarska
  1. županijska nogometna liga Šibensko-kninska
  1. županijska nogometna liga Splitsko-dalmatinska
  1. županijska nogometna liga Dubrovačko-neretvanska

  Hrvatski nogometni kup
  Hrvatski superkup
  Hrvatska juniorska (U19) liga

  cro-update
  cro-update
  cro-update

  Poznati bugovi

  Naravno, nije baš sve tako lijepo kako se čini. Unutar ove verzije cro-update dodatka postoje i neki bugovi. Neki su rješivi i bit će ispravljeni u nekoj od sljedećih nadogradnji, dok kod nekih nema pomoći.

  Kod nekih liga ćete primijetiti da velik broj klubova ispada iz lige. To se događa iz razloga što za točna doigravanja između prvaka liga za promociju moram koristiti Advanced editor, a s time je najlakše raditi kada se odradio posao koji se može u Basic dijelu. Znači, kada aktiviram sve lige onda ću cijeli dodatak prebaciti u Advanced dio editora i tamo ispravljati te i slične bugove. Nadam se da ste shvatili problematiku, a ovim putem pozivam eventualne čitatelje ovog posta koji imaju znanje rada u Advanced editoru i voljni su pomoći da se jave.

  Drugi poznati bug je moguće miješanje timova među ligama u trećem i četvrtom rangu. Taj broj sam sveo na minimum. Po sezoni, najviše tri kluba bi trebali biti raspoređeni u krivu ligu. Taj bug bi se također mogao moći popraviti putem Advanced editora.

  cro update – download

  Prije nego preuzmete cro-update dodatak želimo vas podsjetiti da je ovaj dodatak vlasništvo Cro-Manager zajednice te kreatora samog dodatka. Stoga vas molimo da ne kopirate dodatak te ga uploadate na druge servise. Slobodni ste podijeliti postojeći link za download i/ili link ovog članka na Cro-Manager portalu.

  Kako instalirati dodatak?

  Nakon što preuzmete dodatak, kopirajte ga u folder:
  My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2019/editor data

  Priključite se u izradi

  Kao što sam već rekao, sudjelovanje vas kao Cro-Manager zajednice biti će vrlo važno pri izradi nižih liga, počevši s petim rangom. Sve koji misle da mogu pomoći molimo da nam se jave na forum, Facebook stranicu, Facebook grupu, na Discordu ili putem e-maila.

  Na našem forumu smo također kreirali posebnu temu gdje možete prijavljivati greške/bugove.

  mysthios63
  mysthios63 Hrvoje, 24 godine. Prvi FM kojeg sam igrao bio je FM 2007 i od tada se samo to igra. Navijač Milana... Pogledaj više

  Povezano

  Pogledaj ostale povezane vijesti