HNL Upgrade FM24 Thumbnail

Izlazak nove inačice Football Managera uvijek je uzbudljiv iz više razloga. Jedan od njih su i igrači koji su dobili upgrade svojih atributa. Posebno je to uzbudljivo kod igrača koje smo željeli koristiti na prethodnoj igri, ali jednostavno nisu bili dovoljno dobri za ono što nama treba.

Zbog toga smo odlučili sastaviti popis igrača koji su imali uspješnu 2022/23 sezonu, zbog čeka očekujemo da će se to osjetiti i na njihovom atributima na Football Manager 2024.

Donosimo popis TOP5 igrača za koje očekujemo upgrade na FM24.

5. Arber Hoxha

Arber Hoxha

Reprezentativac Kosova prethodne se sezone prometnuo u jednog od najboljih igrača HNL-a. Odlasko Ante Crnca nedvojbeno je postao prva napadačka opcija Slaven Belupa. Iako se 7 golova i 2 asistencije prošle sezone nekima neće činiti kao neka vrhunska statistika, treba to staviti u kontekst igre koju je preferirao Zoran Zekić, a Hoxha je svojim golovima često mijenjao ishod utakmice. Osim što su bili važni, nerijetko su njegovi golovi našli mjesto u TOP5 golova kola. Sve to je na kraju rezultiralo nagađanjima da su za njegove usluge zainteresirani Dinamo i Hajduk.

Iako Hoxhin profil na FM23 nije izgledao loše kada pogledamo fizičke atribute, na novoj inačici igre očekujemo upgrade i u ostalim poljima njegove igre.

4. Fran Brodić

Fran Brodić

Slična stvar kao kod i kod Hoxhe. Samo što se Brodićeva golgeterska statistika uvjerljivija. Prošle sezone 12 pogodaka, a ove je već na učinku od 6 golova u 10 nastupa. Sve mu je to, naravno, donijelo i transfer u Dinamo što je samo dodatan razlog da Football Manager poboljša atribute ovog igrača.

Dokazao je da može biti glavni igrač Varaždina, ekipe koja igra najljepši nogomet u ligi. I pri tome su i rezultatski vrlo uspješni. Fran Brodić ne može imati bolju preporuku za upgrade od ovoga.

3. Franjo Ivanović

Franjo Ivanović

Franjo Ivanović imao je jako dobru prethodnu sezonu u drugoj ekipi Augsburga (36 nastupa, 18 golova, 4 asistencije) u njemačkoj Regionalnoj ligi. No to nije glavni razlog zbog kojeg očekujemo njegov upgrade.

U uvodnih 17 utakmica (sva natjecanja) za Rijeku ove sezone zabio je 7 pogodaka i upisao 1 asistenciju, no više od toga impersionirala je njegova lakoća zabijanja pogodaka. Brzo se prometnuo u glavnog igrača ekipe s Kantr… Rujevice, pa se spominjalo i da je Dinamo već spreman otkupiti njegov ugovor.

Moglo se ovdje naći i ime Marca Pašalića, no on je na FM23 imao nešto bolje atribute od Ivanovića pa zbog toga očekujemo da će Franjo dobiti veći upgrade.

2. Domagoj Bukvić

Domagoj Bukvić

Tijekom teških vremena koje je prošle sezone proživljavao Osijek, Domagoj Bukvić se istaknuo kao jedna od rijetkih pozitivnih stvari. U HNL-u je od debija upisao 20 nastupa, zabio 3 pogotka te namjestio njih sedam.

Na Football Manageru 2023 Bukvić nije bio igrač oko kojeg možete graditi budućnost. Jednostavno, njegov potencijal nije bio dovoljan niti da se izgradi u dobrog HNL igrača. Zbog onoga što je pokazao u međuvremenu na seniorskoj razini, zasigurno zaslužuje upgrade. Možda ne toliko trenutnih atributa koliko upgrade Potential Abilityja.

1. Niko Sigur

Niko Sigur

Prije godinu dana, kada je izlazio Football Manager 2023, Niko Sigur je bio anonimac. Vjerujem da većina Hajdukovih navijača tada nije čula za njega, a kamoli netko drugi. Shodno tome je izgledao i njegov FM23 profil. Početni atributi su bili loši, kao i Potential Ability. On je bio jedan od onih igrača koje, nakon što preuzmete klub, unaprijed otpišete, možda i otpustite iz ekipe.

No, godinu dana kasnije, Niko Sigur je prvotimac Hajduka. Ok, možda nije neizostavan član početne jedanaestorice, ali nije niti daleko od tog statusa. U međuvremenu je promijenio i poziciju. Od jednog centralnog/ofenzivnog veznog, kako su ga vidjeli skauti za FM24, postao je desni bek/šestica i sve impresionirao svih igrama.

Velik upgrade je očekivao i, ako se ne dogodi, to bi bilo veliko razočaranje.

Mogli bi se ovdje naći i neki drugi Hajdukovi igrači iz generacije koja je igrala finale juniorske Lige prvaka, ali mislimo da se Sigur, kada je pitanju upgrade atributa koji bi ga trebao očekivati, ističe najviše od svih.