tonali_sandro

U ovom trećem izdanju Player scout serijala idemo do naših susjeda, Italije. U Seria B nalazimo ‘novog Pirla’. Osim što su prvi seniorski nastup imali za Bresciu i imaju dugu kosu, radi se o jednom vrhunskom playmakeru i jednom koji je na putu da to postane. Njegovo ime je Sandro Tonali. I on je počeo kao prednji vezni, ali su ga treneri u Bresci prebacili na zadnjeg veznog ili tzv. registu. Mislim da do sada vidite zašto ga toliko uspoređuju s Pirlom. Dok su ga prošle sezone tražili Arsenal, Juventus i Roma, sada ga se najviše povezuje sa Chelseom.U našem saveu, koji smo odvrtjeli na novom updateu, Tonali odmah prelazi u Torino u Serie A za 6,5 m. €, i vraća ga na posudbu u Bresciu. Smatram da ako ste uporni, to se može spustiti i na 5 m. € ali budite spremni ubaciti koju klauzulu. Moj savjet Vama je da ga nikako ne šaljete na posudbu, jer ima world-class potencijal zasigurno.

  • 2018
  • 2023
  • 2028

Nakon što je odradio posudbu u svom matičnom klubu, vraća se u Torino gdje odmah ulazi u rotaciju i bilježi 17 nastupa. U sljedeće dvije sezone postaje prvotimac i svojim dobrim igrama je privukao Tottenham i prelazi za 39 m. €. Tek tada debitira za Italiju, i do kraja ovog našeg savea ima 27 nastupa i 1 pogodak. U Engleskoj je odmah počeo vrhunski. U svim sezonama je standardan, dok u jednoj bilježi ozljedu pa manje nastupa, ali se vraća jači nego ikad i igra svoju najbolju sezonu ikad s 4 pogodaka i 7 asistencija.

  • Povijest
  • Biografija
  • Dostignuća
  • Nagrade

Sandro Tonali – zaključakZa sada vrhunac karijere mu je osvajanje Uefa Europa League 2026. s Tottenhamom. Kao i kod Letice prošlo put, ostaje dojam da njegov potencijal nije do kraja ispunjen, iako nastupa za odličan klub i ocjene su mu stvarno vrhunske. Čak ga i media description tretira kao ‘elite’. Po meni Tonali je must-buy za svaki klub, u koji on želi doći i koji ga može platiti, jer ima potencijala i oko njega se definitivno isplati graditi ekipa. Posjeduje sve predispozicije za ekipe čak i iznad razine Tottenhama, tako da se ne bi začudio da na vašem saveu, završi u Realu ili Barceloni. Ja ga ocjenjujem s 4+.


Pridružite se našem Discord kanalu gdje se okupljaju ljubitelji Football Manageru. Ako ste igrali s Tonalijem ili imate prijedlog kojeg bi igrača sljedećeg trebali obraditi, naš kanal je pravo mjesto za to.