felix_olmo

Danas vam donosim jedan poseban report. Nakon što su se Dinamo i Benfica našli u Europa League, svi su se raspisali o dvoboju Dani Olma i Joao Felixa. FM je vjerno replicirao njihov potencijal i nalaze se na skoro svakoj wonderkid shortlisti koju možete skinuti online. Na ovom winter updateu reputacija HNL-a je narasla pa možete očekivati puno velikih transfera, kao što ćemo i pokazati na primjeru Olma. Joao Felix je mlađi, tek mu je 18, dok je Olmu 20 s već dvije pune sezone seniorskog nogometa. Vidjet ćemo hoće li mu to donijeti prednost u budućnosti.

Na početku savea Olmo vrijedi 13m €, a Felix 9,5m €. I jednog i drugog ćete morati ipak malo više platiti, pogotovo nakon prve sezone. Pa ako planirate igrati s ‘desetkom’ ili možda s lijevim krilom na IF roli pomno ih proučite i razmislite o ova dva igrača. Pa čak ako i vodite neki klub poput Reala ili Barcelone. Mogu na početku vam poslužiti kao jocker s klupe, posebno jer mogu pokriti sve pozicije od veze do napada.

Olmo je nakon još 3 sezone u dresu Dinama, HNL zamijenio Bundesligom i potpisao je za RB Leipzig u transferu za rekordnih €33m i odmah se odlično uklopio u svoju novu momčad gdje je i osvojio svoju prvu od ukupno četiri naslova prvaka Njemačke. Tome je dodao 2 kupa i 2 superkupa što je stvarno impresivno. Dodajmo tome i trofeje s Dinamom i taj broj raste na čak 16 trofeja. U svakoj sezoni je standardan i ima odlične brojke. Te odlične igre su mu i omogućile da u teškoj konkurenciji Španjolske reprezentacije skupi 9 nastupa. Mislim da je ovog puta AI u FM ‘pogodio’ i iskoristio potencijal Olma.

Dani Olmo & Joao Felix – zaključak

Za Joao Felixa možemo reći da je postao superstar. Nakon dvije sezone u Portugalu, seli se u susjednu Španjolsku, to jest u Barcelonu za 53m €. Ako ste pomislili da Olmo izgleda odlično, pogledajte samo ocjene Felixa. Prestigao ga je i u broju trofeja, 18 ukupno. Osvojio je i onaj najvažniji, Ligu prvaka 2028. godine. Iako mu brojke nisu na razni Messija ili Ronalda u njihovim najboljim danima, svejedno se vidi da je ključan igrač Barcelone u svim ovim godinama. Za Portugal je debitirao odmah 2018. i skupio je 97 nastupa i 28 golova, sa samo 28 godina. Felix je također bio treći u izboru FIFA-e za najboljeg igrača, što pokazuje da stvarno može daleko.

Za zaključak što reći osim da je na vama da pokušate izvući još više iz ovih igrača. Iz ovog reporta vidimo da je Felix sigurno na razini Zlatne lopte,dok Olmo ne kaska za njim puno. Zanimljivo je da su i jedan i drugi promijenili samo jedan klub. Sličnosti ovdje ne staju ali ipak postoji mala razlika u kvaliteti. Kod nas je ipak pobijedio Felix i njemu ide ocjena 5, dok je Olmo ostao na 4.


Pridružite se našem Discord kanalu gdje se okupljaju ljubitelji Football Manageru. Ako ste igrali s nekim od ovih igrača ili imate prijedlog kojeg bi igrača sljedećeg trebali obraditi, naš kanal je pravo mjesto za to.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]