erik ten hag

Iza Manchester Uniteda je još jedna razočaravajuća sezona. Sezona koja je donijela ispadanja u ranim fazama FA i Carabao kupa, osminu finala Lige prvaka i tek 6. mjesto u Premiershipu. Ole Gunnar Solskjær loše je započeo sezonu, a Ralf Rangnick je kasnije doveden s namjerom da bude tek privremeno rješenje. Znalo se da će novu sezonu na klupi Crvenih vragova započeti novi trener, a to će biti Nizozemac Erik ten Hag.

Kroz serijal FM Simulacije nastojat ćemo pomoću igre Football Manager simulirati određene događaje u svijetu nogometa. Ti događaji mogu biti stvarni ili fantasy prirode.

U ovom konkretnom tekstu riječ je o stvarnom događaju – transferu Erika ten Haga u Manchester United. Postavit ćemo Nizozemca za trenera Crvenih vragova i odsimulirati nekoliko sezona. Napravit ćemo to tako da ćemo unutar igre otići na holiday (kako se to popularno kaže) na nekoliko sezona (tri do pet) te vidjeti kakve su rezultate Ten Hag i Man. United ostvarili u tom razdoblju.

Objašnjenje kako funkcionira serijal FM Simulacije

Erik ten Hag kreće u misiju života

erik ten hag 2022

Erik ten Hag preuzima klupu kluba s Old Trafforda. Tamo ga nisu dočekali igrači kojima je istekao ugovor: Paul Pogba, Jesse Lingard, Nemanja Matić, Edinson Cavani i Juan Mata. No na raspolaganju će imati igrače koji se vraćaju s posudbe, a među njima su Donny van de Beek i Anthony Martial. To je ekipa s kojom ten Hag ulazi u svoj prvi prijelazni rok kao trener Crvenih vragova. U pregledu prve sezone ćemo vidjeti hoće li što kupovati i/ili prodavati tijekom ljeta.

U stručni stožer Manchester Uniteda je dodan Steve McClaren, ali ne i Mitchell van der Gaag koji ne postoji u bazi igre.

Tijekom simulacije koristit ćemo dva dodatka. Prvi je Football Manager Data Update kojeg možete preuzeti sa sortitoutsi.com. Ovaj će nam dodatak omogućiti da tijekom simulacije imamo dostupne sve najnovije transfere u igri, tj. da u postupak simulacije krećemo s najaktualnijim mogućim stanjem. Drugi dodatak je FM22 Real Fixtures & Results kojeg također možete preuzeti s prethodno spomenute web stranice. Uz ovaj ćemo dodatak u igri imati aktualne rezultate mnogih većih liga (popis na linku) iz sezone 21/22, ali i mogućnost da igru pokrenemo po završetku ove sezone te simulaciju započnemo od početka sezone 2022/23.

Dodaci koje koristimo tijekom ove simulacije