featured_image
prvi dan u klubu

Prvi dani u klubu su uvijek nekako – isti. Počinje sa sastankom s vlasnikom/predsjednikom, priča o klubu, ambicijama, filozofiji igre, a nastavlja se s ugodnim razgovorom s tvojim asistentom. Dan se nastavlja izvješćima koje ti tvoj asistent donese o trenutnom stanju igračkog kadra, ozljedama, skautingu te ostalome, a zatim dolazi i upoznavanje s igračima. Poprilično bazičan i dosadan početak igre, ali preporuka je da sve to odradite kako ne bi već na samom početku ušli u rat s šefovima i igračima. Tu je, naravno, i press konferencija priređena samo vama u čast. Trebao bih ovdje spomenuti i upoznavanje s ekipom, tj. upoznavanje kadra i kvaliteta igrača. Ipak, za pretpostaviti je da ste to odradili i prije pokretanja karijere.

Borba za sredinu tablice

expectations

Borba za sredinu tablice je minimalan cilj postavljen pred mene uoči početka sezone. Liga broji 18 klubova, a i mediji me stavljaju točno na sredinu, na deveto mjesto. To je svakako realan i minimalan cilj kojeg treba doseći. Ipak, osobno se potajno nadam borbi za ulazak u TOP7 najboljih klubova što bi nam donijelo play-off za ulazak u Europsku ligu. Sustav natjecanja je jasan. Liga sadrži 18 klubova, igra se dvokružno, 34 utakmice. Prvak i drugoplasirani će izboriti Ligu prvaka koju će započeti u trećem pretkolu, trećeplasirani iz lige dobiva mjesto u trećem pretkolu Europske lige, a klubovi koju zauzmu pozicije od 4. do 7. mjesta razigravaju za dva mjesta u drugom pretkolu Lige prvaka. Naravno, ako pobjednik kupa završi izvan najboljih 5 u ligi, kroz razigravanje samo jedan klub može izboriti mjesto u Europi. Posljednjeplasirani tim ispada iz Eredivisie, a 16. i 17. na tablici razigravaju za ostanak.

Prvi dani u klubu – procjena momčadi

Prvi dani u klubu su vrlo važni jer mogu odrediti kako će se razvijati cijela sezona, pa možda čak i cijela karijera. Važno je dobro procijeniti snage i mane ekipe, svakog igrača pojedinačno. Nešto slično tome sam napravio u prethodnom postu. U tu svrhu služi i Team Report pomoću kojeg vam asistent govori što bi po njegovom mišljenju trebalo popraviti. Naravno, toga se ne treba striktno pridržavati. Tome svjedoči i činjenica da mi asistent govori da je ekipa “najtanja” u obrani, no ja ipak planiram dovesti kojeg igrača u vezni red, a obranu “krpati” na druge načine.

team-report