featured_image

Došao je i početak sezone. Prijateljske utakmice su iza nas, klubu su se pridružila dva nova igrača, a pred nama je prva utakmica sezone – domaća utakmica protiv Heerenveena. No, Eredivisie danas neće biti tema ovog teksta.

Današnje teme su taktika, transferi i pripremne utakmice pred početak sezone. Pa krenimo redom.

Taktike

Moram priznati da nikada nisam bio nekakav taktički mag što se tiče Football Managera. Tek sam jednom uspio iz ničega stvoriti pobjedničku taktiku. Prije 6 godina igrajući FM13 sa CSKA Moskovom sastavio sam ultra jaku 3-5-2 taktiku i osvojio Ligu prvaka bez poraza. To je do danas vrhunac moga taktiziranja. Inače uglavnom pokupim ideje od drugih i prilagodim to svojoj ekipi.

Na novom Football Manageru imamo neke preddefinirane taktike i to mi je jako dobro došlo. Uvijek uzmem jednu od ponuđenih taktika i malo ju prilagodim. Tako će biti i ovaj put. Pripremio sam dvije taktike – jednu defenzivniju i jednu ofenzivniju. Obje su u formaciji 4-3-3.

Transferi

Klubu su se pridružila tek dva nova igrača, oba u veznom redu. Prvi je došao Antonio Nocerino koji se uklapa u ono što sam najavio u jednom od prethodnih postova. Stariji igrač, potpisan na jednu sezonu i poslužiti će za tutoring. Ipak, tijekom ove sezone bi trebao biti i prvotimac. Drugo pojačanje je 16-godišnji Marko Bulat koji dolazi iz Šibenika. Koštao nas je samo 100 tisuća eura te je vrijedan rizika. Mislim da se uz dosta brige o njegovom razvoju može nametnuti i postati vrlo važan dio ekipe u budućnosti.

Početak sezone – pripremne utakmice

Pripremno razdoblje je prošlo vrlo dobro te sam zadovoljan odrađenim. U prve četiri utakmice upisali smo tri pobjede (Energie Cottbus, Roda Kerkrade i HSC ’21) te jedan poraz u utakmici protiv Slavije iz Praga gdje smo primili gol na samom kraju utakmice. Posljednja pripremna utakmica odigrana je na našem stadionu protiv Real Sociedada. Ta utakmica je organizirana kao Testimonial za našeg kapetana Brama van Polena. Odigrali smo vrlo dobro, upisali pobjedu kojoj se nisam nadao, a briljirao je upravo kapetan van Polen koji je na kraju bio igrač utakmice.