transferi

U nogometu cijeli proces transfera igrača poprima sve veći značaj. Posebno ako u obzir uzmemo navijače koji analiziraju svaku glasinu dok čekaju da vide koga će njihovi timovi dovesti. Za klubove se to u međuvremenu također mijenja jer je pronalaženje kvalitetnih pojačanja za male novce postalo izazovnije s tolikim povećanjem obujma podataka koji su sada dostupni skautima i analitičarima. Zbog toga su transferi na Football Manageru zaslužili rekostruciju, a kroz izmjene ćemo proći kroz ovaj članak.

Kako bismo bolje razumjeli evoluciju procesa transfera u cijelom nogometnom svijetu, vodili smo opsežne razgovore s najboljim sportskim direktorima, analitičarima, skautima i trenerima tijekom posljednjih nekoliko godina. Proizvodi tih razgovora uključeni su u Football Manager 2023, s nekoliko područja igre koja su preuređena kako bi bila realističnija i stavila naglasak na to da dio staffa koji je zadužen za transfere prezme veću inicijativu.

Sports Interactive o izmjenama koje su napravljene

Sve promjene su međusobno povezane, a mogu se podijeliti u četiri kategorije: Planiranje ekipe, Skauting, Agenti i Sastanci. Sve te kategorije ćemo proći posebno.

fm23-preordernow

Transferi će na FM23 doživjeti velik opseg promjena pa smo ovaj tekst odlučili raspodijeliti u nekoliko dijelova zbog preglednosti.

  1. Planiranje ekipe (Squad Planner)
  2. Skauting (Scouting Enhancement)
  3. Agenti (Agent Improvements)
  4. Sastanci (Recruitment Meetings)
  5. Zaključak