uefa licence

Licence za UEFA-ina natjecanja dolaze na FM23. Obzirom na važnost tih velikih utakmica utorkom, srijedom i četvrtkom, Sports Interactive je odlučio ovaj dogovor iskoristiti više nego standardne licence.

Oduševljeni smo što smo ranije ove godine sklopili ugovor s UEFA-om kako bismo mogli licencirati UEFA-ina klupska natjecanja po prvi put u povijesti Football Managera.

Sports Interactive

Dovođenje vašeg kluba na najveće europske turnire trebalo bi biti nešto nezaboravno zbog čega se vi kao menadžer osjećate posebno.

Pri pristupu svim nadogradnjama, poboljšanjima i funkcionalnostima koji se odnose na licence za UEFA-ina klupska natjecanja, Sports Interactive tim imao za cilj stvoriti potpuno novi izgled i dojam tih natjecanja. Željeli su prenijeti uzbuđenje koje donose ta velika natjecanja i proslaviti priče o autsajderima, usnulim divovima i najboljima od najboljih.

fm23-preordernow

Iskustvo na dan utakmice

Na Football Manageru 2022 puno je posla napravljeno na ovom polju kada su licence za Bundesligu u pitanju. Sada su ta iskustva primjenjena u fazi europskih natjecanja.

Postave prije utakmice i izgled rezultata izgledaju kao na TV-u. To je slučaj bez obzira igrate li u Ligi prvaka, Europskoj ligi, Europskoj konferencijskoj ligi ili UEFA Superkupu. Ista logika primjenjena je na grafikeza golove, kartone i zamjene u donjoj trećini ekrana.

Kad dođe kraj sezone i ona velika finala, svaki će trenutak biti bitan. Svako će natjecanje imati prilagođene podije za dodjelu trofeja, kao i autentične trofeje.

Dodatno, pozadina intervjua i konferencija za novinare ažurirana je za UEFA-ina klupska natjecanja kako bi odražavala niz njihovih sponzora.

Ždrijeb

Još jedna nova značajka za FM23 dodana u kombinaciji s licencama za UEFA-ina klupska natjecanja je potpuna izmjena procesa ždrijeba. To će proces učiniti realističnim, impresivnim iskustvom preko cijelog zaslona.

Prije početka izvlačenja primit ćete obavijest u inbox s rezultatima anketa obožavatelja o tome s kim bi vas vaši navijači željeli vidjeti u paru. Svaka skupina navijača će se razlikovati. Neki će htjeti vidjeti kako se borite protiv svojih najvećih rivala, a neki će samo htjeti najlakši put do potencijalne slave.

fm23-preordernow

Kada kliknete gumb “Start Draw”, bit ćete preusmjereni na zaslon s logotipom relevantnog natjecanja. Tamo će se nalaziti i live feed koji uključuje povijesne podatke o timovima na turniru i komentare navijača.

Kako bi sami ždrijeb odao dojam kao na stvarnim ceremonijama, sada će imati službenog domaćina. Tijekom izvlačenja postoje dva glavna ekrana: Live Draw (ždrijeb uživo) i Overview (pregled).

Ždrijeb uživo omogućit će vam da gledate odvijanje ždrijeba u stvarnom vremenu, pri čemu domaćin daje informacije o tome tko ne može biti izvučen u određenoj skupini (dva tima iz iste nacije, na primjer).

Pregled će vam pokazati trenutno stanje u skupinama i timove koji su preostali za izvlačenje. Postoji sličan format za sve ždrijebove, bilo da se radi izvlačenje za grupnu fazu ili za četvrtfinale.

Licence

Također ćete moći vidjeti preglede mečeva tijekom izvlačenja. Vidjet ćete zaslone koji prikazuju međusobne rezultate između dva tima, njihov prethodni najbolji rezultat u natjecanju i trenutnu poziciju u domaćoj ligi.

Znamo da će neki od vas htjeti pogledati cijeli ždrijeb i upiti cjelokupnuatmosferu, ali također možete ubrzati stvari raznim dostupnim opcijama koje će vam omogućiti da odmah prijeđete na sljedeći tim ili čak preskočite dijelove ždrijeba i fokusirate se isključivo na stvari vezane za vaš tim.

Gledajući u budućnost, obavljen je opsežan posao kako bi se prikazale promjene formata koje dolaze od sezone 2024./25. Samo ždrijeb će se promijeniti, a također će vam vaše vijesti u ovom trenutku dati više konteksta o tome kako će funkcionirati novi format natjecanja i koeficijenti vaših protivnika.

Sve ove promjene će poboljšati iskustvo igranja europskih natjecanja. Time će se postoći da će lov na najveće trofeje postati još uzbudljiviji.