povjerenje navijača

Posljednjih godina, zbog porasta društvenih mreža, glas navijača nikada nije bio glasniji i njihov se utjecaj može osjetiti na terenu, kao i online. Football Manager 2023 to pokušava prikazati kroz novu značajku imena Supporter Confidence (Povjerenje navijača).

Važnost navijačke baze pojedinog kluba se povećava na Football Manager 2023. Proteklih godina smo viđali povratne informacije od strane navijača kroz značajke za društvene mreže. Ove godine ćete imati više razloga da ih slušate. To će vam omogućiti da na bolji način ispričate priču vašeg kluba. Ali budite na oprezu, oni će budno paziti na svaki vaš korak.

Profil navijača

Uz pomoć tima researchera, Sports Interactive je prepoznao da ne postoje dva ista kluba i da se očekivanja mogu jako razlikovati od momčadi do momčadi. Imajući to na umu, nova značajka dostupna unutar Club Visiona screena je odjeljak Supporters.

Pružajući sliku baze navijača vašeg kluba, profil navijača podijeljen je u šest kategorija:

  • Hardcore – najodaniji i najstrastveniji dio baze obožavatelja
  • Core – predstavlja prosječnog nogometnog navijača
  • Family – ovi navijači obično su umjereni i strpljivi
  • Fair Weather – navijači koji su posebno nestrpljivi i žele uspjeh
  • Corporate – najviše zainteresirani za objekte stadiona i klupsku marketibilnost
  • Casual – manje strastven i odan od prosječnog obožavatelja
povjerenje navijača

Ova nova značajka pomaže u upravljanju očekivanjima za vaš tim, što zauzvrat održava razinu povjerenja navijača što je moguće realnijom.

Niželigaški tim koji se bori za ostanak u ligi vjerojatno će imati manje Fair Weather navijača u svojim redovima. To znači da će opća baza navijača vjerojatno imati više razumijevanja ako je rezultatski napredak spor. Međutim, vrhunski tim koji se bori za titule vjerojatno će imati potpuno drugačija očekivanja koja će biti predstavljena u odjeljku Supporter Profile.

Uvođenjem ovoga u FM23, igra dobija mogućnost svakom klubu dati više identiteta osnaživanjem poteza i ponašanja navijača.

Povjerenje navijača

Unutar Club Vision screena, pored opcija Board Vision i Board Confidence, nalazi se nova opcija – Supporter Confidence. Unutar te opcije moći ćete vidjeti trenutno raspoloženje vaših navijača. Dok je uprava skloniji usredotočena se na vaše ciljeve – bilo da se radi o financijskim ili strateškim – vjerojatnije je da će se vaši navijači usredotočiti na identitet kluba, rezultate protiv najvećih rivala i na nastupe pojedinaca. Prije su navijači imali mogućnost komentirati probleme, ali uprava je bila ta o kojoj ste ovisili. Sada su ta dva aspekta kluba dobili ujednačeniji značaj.

povjerenje navijača

To će vam pomoći da pratite mišljenje navijača o vama i misle li oni da ste prava osoba za taj posao. Uz ovu značajku sada možete pratiti povratne informacije obožavatelja o izvedbama na utakmicama, transferima, taktici i sastavu.

Na primjer, ako ste u klub vratili klupsku legendu, koja je možda na zalasku svoje karijere, to bi vjerojatno izazvalo pozitivno raspoloženje kod vaših navijača. Ali, ako se taj igrač vrati pod nepovoljnim financijskim uvjetima, vaša se uprava možda neće složiti.

fm23-preordernow

Prije svake utakmice primit ćete i vijest koja prikazuje očekivanja uprave i navijača od te utakmice. Navijači će možda željeti da odmah ubacite svog prvog napadača u igru nakon što se oporavio od ozljede, dok se vaša uprava može zadovoljiti neriješenim ishodom. Svaka utakmica može donijeti različite stavove.

Slično kao i kod uprave, povjerenje navijača će se mijenjati ovisno o rezultatima. Moći ćete utjecati na njihovo mišljenje odlukama koje donosite tijekom svog mandata.

Press konferencije i društvene mreže

Mediji su glavni način na koji menadžer može izraziti svoje mišljenje ili se pozabaviti problemima unutar kluba.

U FM23 press konferencije će se referirati na vaš trenutni položaj među navijačima. Dakle, ako stvari idu dobro, pitanja će se usredotočiti na vašu stalno rastuću popularnost. Međutim, u suprotnoj situaciji, novinari će vas na valu negativnosti unutar fan baze ispitivati i o tome.

povjerenje navijača

Kada su u pitanju moderni klubovi koji se suočavaju s neograničenom, danonoćnom debatom na društvenim mrežama, novi sadržaj pojavit će se u vašem Inboxu ako se opće raspoloženje na internetu počne mijenjati.