Nova godina donosi nam mnoge nove stvari, a među njima i novi dodatak za hrvatske niže lige. Dodatak je, naravno, napravljen za Football Manager 2021 i radit će isključivo na toj inačici igre. Također, treba napomenuti da će dodatak sigurno raditi na originalnoj igri. Ako igru niste kupili, naša je preporuka da to učinite.

Što donosi dodatak?

Hrvatske niže lige je dodatak za Football Manager kojeg je izradio član CroManager zajednice kojeg na našem Discordu možete naći pod nicknameom Luke Cro. Pomoću ovog dodatka moguće je preuzeti bilo koji klub unutar hrvatskog ligaškog sistema. Ali baš bilo koji. Aktivirane su sve postojeće lige. Ukupno sedam rangova nogometne strukture te 89 različitih liga.

Unutar dodatka aktivirani su i županijski kupovi kao i lige juniorskih klubova. Također, moguće je preuzeti i klubove kao što su Dinamo II, Hajduk II ili Osijek II i slične.

Poznati bugovi

Naravno, nije baš sve tako lijepo kako se čini. Unutar ove verzije cro-update dodatka postoje i neki bugovi.

Prvi je moguće miješanje unutar liga koje su određene teritorijalno. Razlog tome je vrlo jednostavan. Ako iz druge lige ispadnu tri kluba s juga i sljedeće sezone bi trebali igrati 3. HNL Jug, a iz nišeg ranga uđu prvaci liga npr .Sjever, Jug i Središte, dobit ćemo situaciju da bi 3. HNL Jug u drugoj sezoni trebala brojati dva kluba više nego prethodne dok bi Sjeveru i Središtu nedostajao po jedan klub. U tom slučaju može se dogoditi da dva kluba s juga igraju u ligama Sjever i Središte. U RL to se riješava na način da se do zadnjeg dana ne zna koliko klubova ispada iz 3. HNL i koliko ih točno ulazi iz nižeg ranga, no takav sustav nije moguće prenijeti u FM. FM zahtjeva konkretne brojke koliko klubova ispada, a koliko ih ide u rang više. U tom slučaju ako npr. Hajduk II, Solin i Dugopolje ispadnu iz lige, ne treba se čuditi da neki od tih klubova sljedeće sezone igraju npr. 3. HNL Sjever. To je jednostavno nešto protiv čega ne možemo.

Drugi znani bug je donekle nerealan sustav županijskih kupova, ali i nacionalnog kupa. Naime, unutar FM-a se ne može odraditi koeficijent klubova koji je u RL kriterij po kome klubovi mogu izboriti izravno učešće u nacionalnom kupu.

hrvatske niže lige – download

Prije nego preuzmete dodatak za hrvatske niže lige želimo vas podsjetiti da je ovaj on vlasništvo kreatora samog dodatka. Stoga vas molimo da ne kopirate dodatak te ga uploadate na druge servise. Slobodni ste podijeliti postojeći link za download i/ili link ovog članka na Cro-Manager portalu.

Kako instalirati dodatak?

Nakon što preuzmete dodatak, kopirajte ga u folder:
My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2021/editor data

Recite nam svoja iskustva

Na kraju vas pozivamo da nam se pridružite na društvenim mrežama te s nama podijelite vaše uspjehe s hrvatskim niželigaškim klubovina. Javite nam se na forum, Facebook stranicu, Facebook grupu, Instagram, Twitter ili na Discordu te nam pošaljite vaše rezultate. Rado ćemo to podijeliti na našim profilima.