Nova godina donosi nam mnoge nove stvari, a među njima i novi cro-update. Dodatak je, naravno, napravljen za Football Manager 2021 i radit će isključivo na toj inačici igre. Također, treba napomenuti da će dodatak sigurno raditi na originalnoj igri. Ako igru niste kupili, naša je preporuka da to učinite.

Što je cro-update?

Cro-update je dodatak za Football Manager kojeg Cro-Manager zajednica izrađuje već godinama. Izradom ovog dodatka nastojimo omogućiti igranje Football Managera s klubovima koji se nalaze izvan dvaju najjačih nogometnih liga u sustavu hrvatskog nogometa. Konkretno ovaj dodatak aktivira Treću HNL te je uz pomoć njega moguće igrati s klubovima članovima 3. HNL Istok, 3. HNL Sjever, 3. HNL Središte, 3. HNL Zapad i 3. HNL Jug.

Pri izradi ovog dodatka vodili smo računa da aktivirane lige budu u potpunosti realne, tj. s realnim pravilima. Tako se 2. HNL za drugu sezonu smanjuje na 16 klubova, a sustav promoviranja u višu i ispadanja u niže lige će se također odvijati prema realnim pravilima.

Stvar koja je dosadašnjih godina stvarala najviše problema, a to je miješanje klubova između liga određenih regijama, ovog je puta riješena tako da toga više ne bi trebalo biti.

Poznati nedostaci dodatka

Niti jedan dodatak nije savršen, pa tako niti ovaj. Football Manager, a pogotovo FM Editor, su se kroz godine dokazali kao dosta problematičan software kada je u pitanju aktiviranje novih/nižih liga. Tako smo se sada susreli s problemom da je dolazilo do problema s miješanjem klubova unutar trećih liga ukoliko četvrti rang nije aktiviran i igriv. Zbog toga unutar dodatka postoji i 10 liga koje se nalaze u sklopu četvrtog ranga. Te lige nisam posebno uređivao i nisu bile moj fokus. Ponajviše zbog toga što bi za njihovo pravilno funkcioniranje trebalo dodati dosta klubova u bazu. Za te lige nisu sređena pravila (npr. nitko ne ispada iz četvrte lige).

Četvrtu ligu možete igrati ako vam ne smetaju svi spomenuti nedostaci. Napominjem da je ovdje fokus bio aktivirati treću ligu te unijeti sva realna pravila u prva tri ranga.

Ukoliko želite igrati niže lige (peti rang, šesti…), provjerite dodatak kojeg je radio član naše zajednice LukeCro.

cro-update download

Prije nego preuzmete cro-update dodatak želimo vas podsjetiti da je ovaj dodatak vlasništvo Cro-Manager zajednice te kreatora samog dodatka. Stoga vas molimo da ne kopirate dodatak te ga uploadate na druge servise. Slobodni ste podijeliti postojeći link za download i/ili link ovog članka na Cro-Manager portalu.

Kako instalirati dodatak?

Nakon što preuzmete dodatak, kopirajte ga u folder:
My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2021/editor data

Recite nam svoja iskustva

Na kraju vas pozivamo da nam se pridružite na društvenim mrežama te s nama podijelite vaše uspjehe s hrvatskim niželigaškim klubovina. Javite nam se na forum, Facebook stranicu, Facebook grupu, Instagram, Twitter ili na Discordu te nam pošaljite vaše rezultate. Rado ćemo to podijeliti na našim profilima.