football manager 2023

Službeno je najavljen Football Manager 2023. Datum izlaska je 8. studenoga 2022. godine. Sports Interactive tako nastavlja s prošlogodišnjom praksom najave nove igre točno 2 mjeseca prije službenog izlaska. Prije godinu dana igra je najavljena 9. rujna, a izašla je 9. studenoga. Kao i do sada, svi koji osiguraju svoj primjerak igre tijekom pre-order razdoblja, imati će priliku zaigrati beta verziju otprilike 2 tjedna prije služenog izlaska. To znači da beta verziju možemo očekivati 24. ili 25. listopada.

Nove licence – Liga prvaka dolazi na Football Manager 2023

Licence i korištenje službenih trademarkova je nešto s čime Sports Interactive muku muči već godinama. U proteklih nekoliko iteracija igre vidjeli smo potpuno licenciranu Bundesligu i popularnu cvajtu, kao i Championship te niže engleske lige. Bile su tu još neke manje lige i klubovi, ali dalje od toga nije išlo. Čak je FM zaradio tužbu Manchester Uniteda jer, pazi sad, njihov grb je moguće naknadno ubaciti u igru.

No, veliku stvar po pitanju licenciranja donosi Football Manager 2023. Liga prvaka će službeno biti dio igre. Naravno, i do sada smo mogli igrati Ligu prvaka, ali ona je bila dostupna pod imenom European Champions Cup. Sada, uz pravo ime, u igru dolaze i službene grafike Lige prvaka što će donijeti dodatnu dimenziju kada je korisničko iskustvo u pitanju. Za pretpostaviti je da se prava odnose i na ostala natjecanja pod ingerencijom UEFA-e.

Football Manager 2023 na PlayStationu 5 i iPadu

Posljednje dvije godine Football Manager je dostupan na Xboxu. FM22 je također od prvoga dana bio dostupan na pretplatničkoj usluzi Game Pass. Sve to ostaje aktualno i s najnovijom verzijom Football Managera, no uz dvije velike i važne novosti. Football Manager 2023 moći će zaigrati i vlasnici PlayStation 5 konzole kao i oni koji koriste iPad.

Ostali uređaji i platforme koji su podržani ostaju kao i prošle godine. Igru ćete moći igrati na PC-ju, Macu i Androidu (Mobile verzija).

fm23-preordernow

Zaigraj igru u early-accessu

Osigurajte svoj primjerak igre prije službenog datuma izlaska te tako iskoristite pogodnost igranja beta verzije igre otprilike dva tjedna prije izlaska. Igru možete prednaručiti na Steamu, Epic Games Storeu ili web stranici Football Managera po cijeni od 50-ak eura. Football Manager 2023 će također biti moguće kupiti i na drugim ovlaštenim trgovinama po manjoj cijeni, a mi ćemo vam, kao i dosadašnjih godina, u suradnji s našim partnerima osigurati najbolju cijenu na tržištu. Pratite našu web stranicu i društvene mreže za više informacija po tom pitanju.