fmgrafika-slikeigraca23

Mnogi igrači Football Managera ne mogu zamisliti igranje bez raznih grafičkih dodataka. Na vrhu popisa svakako moraju biti slike igrača (facepacks).

U ovo popisu izdvojit ćemo nekoliko najpopularnijih stilova slika igrača te gdje možete naći druge stilove. Također, na kraju ćemo objasniti kako instalirati slike igrača.

Popularni stilovi slika igrača (facepacks)

DF11 Facepacks

df11 facepacks

S preko 160 tisuća slika različitih igrača, DF11 facepack je najbolji izbor za one koje na slikama igrača vole vidjeti i dresove. Kreatori ovog dodatka uglavnom koriste fotografije igrača sa službenih photoshootinga koje klubovi znaju raditi prije svake sezone.

Ukoliko se odlučite za ovaj stil, mali problem bi mogle predstavljati dimenzije samih slika. One se kao takve neće uklopiti i svaki skin za Football Manager. No, kreatori dodatka su priskočili i tom problemu razvivši posebne dodatke za skinove koji od DF11 facepacka izvlači ono najbolje, a neki kreatori već pri samoj izradi skina ovaj problem uzimaju u obzir.

download-button

Cut-out facepack

Cut-out facepack najpopularniji je i najobuhvatniji stil slika igrača. Već preko 10 godina entuzijasti okupljeni oko sortitoutsi.net zajednice sudjeluju u izradi ovog dodatka koji trenutno broji preko 330 tisuća slika igrača.

Svake godine kada izađe novi Football Manager izbace veliki megapack sa svim do tada napravljenim slikama, a nakon toga i desetak updateaova kroz godinu. Dobra vijest koja će vas sve obradovati je da je megapack na početku “sezone” moguće preuzeti putem torrenta.

download-button

Ostali stilovi

DF11 i Cut-out su najpopulariji, ali svakako nisu jedini stilovi slika igrača. Oni su svakako najdugovječniji no svake godine se na “tržištu” pojave i novi stilovi. Ako vam se dva spomenuta stila ne sviđaju i htjeli biste nešto drugačije, preporučamo posjetiti sljedeće web stranice i forume gdje se mogu naći razni drugi stilovi: FM Scout, Sortitoutsi, FM Base i FM Inside.

Kako instalirati slike igrača (facepacks)?

 1. Preuzmi odabrani facepack (upute za preuzimanje se nalaze na linkovima koje smo ostavili kod svakog od stilova).
 2. Preuzeti sadržaj će biti zapakiran u .zip datoteku (u većini slučajeva je tako, može se razlikovati u zavisnosti od stila).
 3. Raspakiraj sadržaj .zip datoteke na sljedeću lokaciju:
  \Documents\Sports Interactive\Football Manager 2023\graphics\players\
 4. Pokreni Football Manager 2023 (ako već nisi) te uđi u opcije (preferences).
 5. Klikni na tab “Advanced” te u padajućem izborniku izaberi “Interface”.
 6. Nađi dio koji ima naslov “Skin” (prikaz – slika):
  1. Makni kvačicu s opcije “Use caching to decrease page loading times”
  2. Uključi kvačicu kod opcije “Reload skin when confirming changes in Preferences”
 7. Nakon nekog vremena ponovnog učitavanja skina, u igri će biti dostupne instalirane slike igrača.