2000120836
https://sortitoutsidospaces.b-cdn.net/megapacks/metalliclogos/source/fm21complete/sortitoutsi%20Metallic%20Logos/graphics/pictures/logos/metallic%20logos/clubs/normal/440.png
https://sortitoutsidospaces.b-cdn.net/megapacks/metalliclogos/source/2022.01/sortitoutsi%20Metallic%20Logos/graphics/pictures/logos/metallic%20logos/nations/team/761.png
Bukvić - pozicije
Bukvić - role

Domagoj Bukvić jedan je od najvećih talenata Osijeka, ali i HNL-a općenito. Iako je u mlađim kategorijama igrao i na poziciji lijevog beka, čini se da se ustalio na desnom krilu i da je to njegova pozicija budućnosti. To je isto tako i pozicija koja je deficitarna u Hrvatskoj, pa bi profiliranjem na toj poziciji mogao imati i svjetliju reprezentativnu budućnost.

Scout mreža je serijal u kojem ćemo skautirati talente iz kuta Football Managera.

Domagoj Bukvić – Osnovne informacije

  • Godine: 19
  • Pozicija: AM RL
  • Nacionalnost: Hrvatska
  • Klub: NK Osijek
  • Jača noga: Lijeva
  • Ugovor: 18,25k p/a
  • Cijena: 2-3 mil. eura

Prednosti

Domagoj Bukvić je sve ono što od jednog krila trebate. Pogotovo ako uzmete u obzir da ima 19 godina i da ga treba staviti u poziciju klupskog projekta koji će ulaganje vratiti na dugoročnom planu.

Prvenstveno je jako dobar s loptom u nogama (Dribbling, First Touch, Flair). Nije među najbržim igračima, ali ipak dovoljno brz da bi, u kombinaciji s tehničkom potkovanošću, bio jedno ubojito oružje kada ga se izolira 1 na 1 s protivničkim bekom. Barem na HNL razini.

Mane

Da bi bilo kompletno krilo, ubojito po protivnički gol, osim malo više brzine, nedostaje mu i Finishing koji je tek prosječan. Tko mu je svakako najveća mana. Uz to, trebao bi raditi na koncentraciji i donošenju odluka.

Domagoj Bukvić – Simulacija karijere

Kako bi saznali koji je njegov maksimalni doseg u razvoju, simulirali smo karijeru Domagoja Bukvića na način da smo pazili da bude stavljen u optimalne uvjete za napredovanje u karijeri.

Tako je svoju prvu sezonu proveo u matičnom Osijeku, gdje je odigrao ukupno 42 utakmice te upisao 9 golova i 11 asistencija. Nakon toga je otišao na dvije sezone u Bundesligu, točnije u Werder. Prva sezona je bila odlična, a ukupno je u 81 utakmici postigao 24 gola i 21 asistenciju.

Nakon toga se oprobao na Otoku. Tamo je u dresu Tottenhama upisao 157 utakmica, zabio 29 golova i upisao 46 asistencija.

U ovih šest sezona simulacije, kada su trofeji u pitanju, Bukvić se ima čime pohvaliti. S Osijekom je uzeo povijesnu prvu titulu, a s Tottenhamom je bio prvak Engleske u sve tri sezone. Osim toga, uzeo je i. trofej FA Cupa i Europske lige.

Što se reprezentacije tiče, u ovih šest sezona je upisao 9 nastupa.

Zaključak

Tijekom simulacije, Domagoj Bukvić se razvio u krilo koje će više pridonositi asistencijama nego golovima. To je nešto što smo mogli vidjeti i na njegovom početkom profilu. Ipak, uz pravilan razvoj i naglasak na završnicu, vi u svojem saveu možete od Bukvića dobiti igrača koji će zabijati više golova.