razvojni centar

Jedan od najzanimljivijih odlika Football Managera je razvijanje talenata i pronalaženje wonderkidova koje možete razviti u najbolje igrače kroz nekoliko sezona. FM20 olakšava vam dugoročno planiranje i praćenje napretka vaših omladinskih timova s potpuno novim razvojnim centrom.

Razvojni centar sveobuhvatan je centar pomoću kojeg možete pratiti napredak svojih igrača. Nalazi se na bočnoj traci umjesto odjeljaka koji su prethodno postojali za vaše omladinske timove, rezerve i razvojne ekipe. Ovo objedinjuje sva područja igre povezana s razvojem kako bi se olakšalo da i aktivniji i suzdržaniji menadžeri unaprijede talente sljedeće generacije. Pružit će vam se svi potrebni alati i informacije na jednom mjestu što će vam pružiti priliku da najbolje iskoristite razvijanje igrača.

Overview Screen

Ovdje možete vidjeti najnovije informacije o stanju svog omladinskog tima i značajnim talentima. Pomoćno osoblje istaknut će igrače za koje smatra da bi mogli napredovati u vaš prvi tim, kao i sve igrače koji dobro napreduju ili im je potrebna dodatna pažnja kako bi iskoristili svoj potencijal. Grafikoni napredovanja daju jasan vodič o tome kako se trenutna sposobnost igrača razvija iz mjeseca u mjesec.

Vaše pomoćno osoblje pružit će preporuke i savjete o tim igračima, uključujući savjete od nekih novih uloga osoblja u FM20, a svi ti savjeti će biti dostupni za upotrebu na zaslonu pregleda.

Na vrhu ekrana vidite procjenu snage vaših mladih momčadi. To ne samo da vam omogućuje da procijenite je li vaš trenutni sastav mladih igrača radi onako kako se očekuje, već ćete tijekom sezona primijetiti kako vaša dugoročna politika mladih – ulaganje u mlade trenere, regrutaciju i infrastrukturu – utječe na vaše omladinske ekipe.

Nisu samo igrači u klubu ti koje u razvojnom centru možete pratiti, već je i lakše pratiti igrače koji su na posudbi s pristupom njihovim nastupima i ocjenama.

Možete vidjeti tko dobro koristi svoju priliku za prvotimski nogomet, a tko se muči manjkom minuta i možda će ga trebati vratiti. Prije ste ove podatke mogli vidjeti samo na pojedinačnim karticama za izvještaje o posudbi, ali sada možete vidjeti osnovne i detaljne podatke o svim igračima koji su na posudbi na jednom zaslonu. Ovo vam može pomoći u planiranju budućih sezona. Podsjećanje na to koliko dobro vaš mladi napadač igra na posudbi moglo bi vas uvjeriti da nađe mjesto u vašem sastavu sljedeće sezone. Sada je lakše biti korak naprijed u svakom trenutku.

Razvojni centar će također ponuditi rani pregled vašeg godišnjeg intake daya. Toliko dugo je taj datum bio dan kojem su se svi menadžeri radovali, ali sad ćete dobiti informacije prije nego što stigne novi skup talenata kako biste mogli procijeniti razinu talenta i u skladu s tim planirati. U mjesecima prije vašeg intake daya možete posjetiti karticu Youth Candidates u razvojnom centru za pristup pregledu. Ne samo da ćete vidjeti kako će jak intake te godine biti i hoćete li doći do igrača s velikim potencijalom, već i pozicije koje će biti dobro pokrivene.

Kada stigne intake, možete pogledati pojedinačna izvješća o svakom igraču i brzo vidjeti trenutne i potencijalne ocjene sposobnosti svakog igrača tako da možete prepoznati buduće zvijezde od trenutka dolaska u vaš klub.

Razvojni centar također uključuje mogućnosti upravljanja za vaše mlade i pričuvne ekipe. Svaki odjel ima svoju karticu u sklopu razvojnog centra s padajućim izbornikom koji sadrži obilje informacija o ekipi. Možete vidjeti sve od njihove trenutne taktike, momčadskog i individualnog treninga, dynamics screen te nedavne analize utakmica. Također možete donositi odluke i promjene iz ovih izbornika – na primjer, dodavanje članova momčadi prvog tima u svoj sastav mladih za nadolazeće susrete sa zaslona taktike.

Posljednja kartica razvojnog centra je padajući izbornik Staff. Iz ovog izbornika možete vidjeti svoje trenerske, skautske i medicinske ekipe. Baš kao na odjeljku za osoblje na bočnoj traci, možete vidjeti snagu svog omladinskog osoblja u odnosu na konkurente, prilagoditi zadatke za trening, postaviti oglas za posao i pregledati preporučeni broj osoblja.

Iako je Razvojni centar relevantan za sve mlade igrače i igrače koji su na posudbi, on zaista dolazi ispunjava svoju zadaću kada se radi o igračima visokog potencijala. Istaknuvši ih vama od trenutka dolaska i mogućnost praćenja njihovog napretka kroz vrijeme u omladinskim ekipama i tijekom bilo kakvih posudba, na raspolaganju vam je više informacija nego ikad prije da vam pomogne da iskoristite maksimum njihovih mogućnosti.

Kao i poboljšanja treninga koja su uvedena na FM19, razvojni centar vam omogućuje da se u potpunosti uronite u omladinski razvoj svog tima ili, ako vam je draže, potpuno odmaknete ruke i sve prepustite svom stručnom stožeru.

Razvojni centar, uz ostale nove dodatke kao što su ‘Club Vision’ i Playing Time Pathway znači da postoji više načina nego ikad za mapiranje puta vašeg kluba do dugoročnog uspjeha. Korištenjem alata koji su vam na raspolaganju u razvojnom centru lakše je pratiti napredak mladih zvijezda i biti više upućen u put svojih igrača od mladog do prvog tima.


Ako ste primijetili nešto što mi nismo, pridružite nam se na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram) i/ili Discordu. Posebno naglašavamo Discord jer za sve članove našeg kanala pripremamo ekskluzive uoči izlaska Football Managera 2020.