letica_karlo

Nakon Pavona, u drugom izadnju Player scouta okrećemo se domaćim snagama. Splitski Hajduk nastavlja s tradicijom dobrih mladih vratara u svom rosteru pa nam tako, nakon Pletikose, Subašića i Kalinića, s Poljuda dolazi još jedan veliki talent na golu – Karlo Letica. Nakon jedne sezone na vratima Hajduka, Hrvatsku zamjenjuje Belgijom, baš kao i Kalinić prije njega. Na početku sezone nalazimo ga u Club Bruggeu koji nastupa i u Ligi prvaka. Veliki test za mladog vratara.Pošto je tek potpisao, morati ćete pričekati zimu ili ljeto da ga probate dovesti u svoj klub.

 • letica2018
  2018
 • letica2023
  2023
 • letica2028
  2028

Letica je imao zanimljivi put. Nakon što je odradio ugovor u Bruggeu gdje je bio standardan kroz četiri sezone, Belgiju zamjenjuje Češkom gdje potpisuje za Jablonec. Tamo igra još bolje nego u Beligiji, ali u slabijoj konkurenciji. Također se čini da nije bio standardan jer upisuje oko 20 nastupa u prosjeku. Nakon 3 sezone prelazi u Sevillu gdje se razvio u reprezentativnog vratara baš kao i njegove bivše kolege iz Splita.

 • letica_history
  Povijest
 • letica_biography
  Biografija
 • letica_landmarks
  Dostignuća
 • letica_awards
  NagradeZaključak

Za reprezentaciju je debitirao 2020. dok je još nastupao za Club Brugge i nakon toga je nastupio 49 puta. U Beligiji je osvojio i sve svoje trofeje, ukupno njih 6 u četiri sezone tamo. Igrački vrhunac doživio je u posljednjoj sezoni koji ovdje možete vidjeti, u dresu Seville. U pravim godinama (31) je za vratara i nastupa u jednoj od najtežoj ligi svijeta, i ostvaruje čak 14 utakmica bez primljenog gola u 32 utakmice, što je malo manje od 50% ali i dalje odlično!

Ostaje dojam da je malo unazadio karijeru odlaskom u Češku, ali vraća se na pravi put odlaskom u Sevilli. Da otišao odmah u neki klub iz lige petice možda bi imao i veću karijeru do sada. Letica ima veliki potencijal kao što je i ovdje pokazao, ali na Vama je da iz njega izvučete maksimum. Od nas je dobio ocjenu 3?