Iza nas, a posebice ljudi koji vode Tottenham, je burna noć Sinoć smo saznali da Mauricio Pochettino napušta klupu Spursa da bi nas već jutros dočekala vijest da je novi trener Jose Mourinho koji je potpisao ugovor na tri i pol godine.

Pozivamo vas da kupite FM20 po najboljoj cijeni na tržištu, samo 243kn, uz instant aktivaciju kôda na Steamu. Posjetite CDKeys.com i nabavite Football Manager 2020 već danas.

Iako je u prethodnom razdoblju Pochettino ostvario dobre rezultate s Tottenhamom te prije samo nekoliko mjeseci igrao finale Lige prvaka, loš ulazak u sezonu te samo 14 bodova iz 12 utakmica, ali i loš dojam te atmosfera oko kluba doveli su do otkaza kojemu se nitko, barem do prije pola godine, nije nadao.

Kao zamjena dolazi Jose Mourinho koji je, iako trener visoke reputacije koji je osvajao sve velike trofeje, velika kocka. Čini se da mu je karijera, nakon trofeja po povratku u Chelsea, u silaznoj putanji. Može li se Portugalac u Tottenhamu vratiti među najbolje trenere svijeta? Pitat ćemo Football Manager 2020.

Početno stanje – Jose Mourinho kreće u pohod na vrh

Jose Mourinho

Jose Mourinho će u našoj simulaciji sjesti na klupu Tottenhama od početka sezone 2019/20. Simulirat ćemo “na holiday” tri sezone i u nastavku teksta napraviti pregled rezultata.

Sezona 2019/20 – Tottenham bez rezultatskog iskoraka

Tottenham - transferi
Tottenham - Premiership
Tottenham - bestXI

Iako Mourinhu daju visoku plaću, Tottenham je tijekom prijelaznog roka nastavio s politikom štednje. Završili su u minusu od tek nešto malo manje od €30m. Takva politika rezultirala je daljnjim izostankom trofeja.

Iako su u Premierligi imali samo 3 boda manje od prvaka, to je bilo dovoljno za tek treće mjesto. U europskim natjecanjima i kupovima Engleske nisu se niti približili borbi za trofeje. Najdalje su otišli u FA kupu gdje su stigli do četvrtfinala.Sezona 2020/21 – podbačaj i otkaz

Tottenham - Transferi
Tottenham - BestXI
Tottenham - BestXI

Pred početak druge sezone potrošilo se više novaca, ali i dalje to nije niti blizu svota koje troše europski bogataši. Potrošeno je €75m.

Jose Mourinho je nakon pola sezone dobio otkaz, a Spursi su završili na šestom mjestu, daleko od vodeće petorke. U kupovima su ostali još dalje od trofeja te je razlaz s trenerom bio neizbježan.Zaključak: Jose Mourinho se pokazao kao podbačaj

Tottenham je za promjenu trenera morao duboko potegnuti u džep. Isplatili su visoku otpremninu Pochettinu i napravili Mourinha drugim najplaćenijim trenerom na svijetu. Očekivanja su zbog toga velika, ali Football Manager 2020 predviđa veliki podbačaj.

Tijekom 18 mjeseci na klupi Tottenhama najveći uspjeh Mourinha je treće mjesto u Premiershipu dok se u Ligi prvaka probio najviše do osmine finala. To nije bilo dovoljno te mu je uručen otkaz. Izgleda da Mourinhova karijera strmoglavo ide prema dolje.

Pozivamo vas da podržite naš rad na Patreonu. Svi Patroni s titulom Top League Manager ili višom dobit će ekskluzivan pristup cro-updateu kojeg možete preuzeti odmah po pretplati.

Više na: https://www.patreon.com/cromanager