grafička poboljšanja

Sports Interactive svake godine nastoji da iskustvo igranja Football Managera bude najbolje do tada, a ništa drugačije nije niti ove godine. Nastavlja se s poboljšanjima koja će učiniti da utakmica izgleda realističnije nego ikad.

Započnimo sa pregledom razlika u igračima i teksturama.

Modeli igrača ove godine predstavljaju značajnu nadogradnju u odnosu na FM19. Preoblikovan je bazni model kako bi ga učinili prirodnijim i raznolikijim nego prethodnih godina. Model sada ima realniju anatomiju i strukturu kostiju što rezultira prirodnijim izgledom.

Uz to, tekstura dresova je promijenjena za FM20. Također je korišten novi softver za stvaranje realnije odjeće koja se prirodnije presvlači preko modela i ima nabora kako bi se osiguralo igračevo prirodnije kretanje. Te poboljšane teksture primijenjene su i na dresove sudaca.

Redizajnirani modeli ne utječu samo na modele na terenu. Izgledi/avatari menadžera sada izgledaju bolje nego ikad prije.

Zbog poboljšanja koja su napravili na baznim ljudskim modelima u FM20, primijetit ćete da manageri ne izgledaju samo realnije nego u FM19, već imaju i detaljniju odjeću – u ovom slučaju isječak za kravate i gumbe na njegovom sakou i hlačama. Popravljen je i izgled cipela. Slično teksturama dresa, sada se u hlačama nalaze nabori, a managerova se košulja prirodnije uklapa u osnovni model.

Poboljšanja baznog modela također su proširena i na publiku.

Osim igračkih modela, travnjaci su u FM20 također poboljšani u usporedbi s prethodnim primjerima u FM19.

Suhi travnjak na Football Manageru 2020

Na travnjake sada utječu vremenske prilike na jasan način. Na primjer, tijekom utakmice koja se igra u kišnim uvjetima, primijetit ćete mrlje koje se pojavljuju na određenim dijelovima terena, dok ako se igra izvodi za vrijeme sunčanog vremena, primijetit ćete da će teren izgledati svjetlije.

Dodane su i čestice vode i blata koje lete s površine terena što će dovesti do vidljivog pogoršanja terena tokom utakmice. Jedan od najuočljivijih primjera toga je kada igrači rade klizeće startove, ostavljajući trag iza sebe.

Vlažni/natopljeni travnjak na Football Manageru 2020

Također je poboljšana rasvjeta u FM-u 20 zahvaljujući uvođenju rasvjete temeljene na slikama. To poboljšava razinu sjena i vanjske rasvjete tijekom utakmice, omogućujući da sve bude prirodnije osvijetljeno.

To su samo neka od grafičkih poboljšanja koja ćete iskusiti tijekom utakmice na FM20. Uoči objavljivanja beta verzije sljedeći mjesec, biti će otkriveno još grafičkih poboljšanja.