Koronavirus je zaustavio nogometna natjecanja početkom ožujka. Više od dva mjeseca bili smo bez vrhunskog nogometa no stvari se pomalo vraćaju u normalnu, a elitna natjecanja vraćaju u pogon. Bundesliga je pokazala put, a ostale lige će ih uskoro slijediti. Mi vam donosimo dodatak pomoću kojeg možete pokrenuti novi sejv u Football Manageru te nastaviti tamo gdje je korona zaustavila nogomet. Realni raspored i dosadašnji rezultati su ubačeni u igru, a jedina razlika je da se utakmice nastavljaju sredinom trećeg umjesto sredinom petog mjeseca, tj. u FM-u ne postoji prisilna rupa od dva mjeseca nego se i datumom nastavlja tamo gdje ste stali.

AML’s Real Fixtures and Results + Custom Start Date

Dodatak kojeg je moguće preuzeti s popularnog Football Manager fansitea sortitoutsi.net i gdje kreator redovito nadograđuje dodatak ispravljajući eventualne greške u dodatku.

Koje se lige nalaze u dodatku?

Uključeno je sedam liga: Premiership, Bundesliga, LaLiga, Serie A, Ligue 1, LigaNOS (Portugal) i Eredivisie (Nizozemska).

Kako preuzeti dodatak?

Dodatak koji nam omogućuje igranje s realnim rasporedom i rezultatima je moguće preuzeti preko web stranice sortitoutsi.com. Na spomenutoj stranici moguće je preuzeti isti ovaj dodatak, ali s kasnijim datumom starta igre što znači da bismo u igru bili “ubačeni” nekoliko kola nakon što je prvenstvo prekinuto (FM bi sam generirao rezultate za u mređuvremenu “odigrane” utakmice).

Zbog toga samo za vas pripremili malo izmijenjeni dodatak s pravilnim početnim datumom, a dodatak možete preueti klikom na “Download” gum ispod.

Kako instalirati dodatak?

Nakon što preuzmete dodatak, raspakirajte ga u folder:
My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2020/editor data

Pri kreiranju nove igre uključite željene lige. Treba napomenuti da je potrebno uključiti “naciju” naziva sortitoutsi.com Custom Start Date kako bismo pod početni datum mogli namjestiti 9. ožujka, datum kada je koronavirus prekinuo prvenstva u većini država.