U moru vijesti o koronavirusu, FM svijet je jači nego ikad. Većini igrača najdraže nam igre karantena i izolacija su itekako dobro došli za osvajanje Mundijala, Lige Prvaka ili možda novozelandske ili etiopijske prve lige. Ima i takvih.

Sada je došao trenutak i da spomenemo prvo CroManager online ligu i kup, koji su organizirani na našem Discordu. Godinama se već na našem forumu, a sada i Discordu hvalimo kojekakvim postignućima i trofejima iz svijeta FM-a, pa smo došli na ideju organizirati online natjecanje i na taj način provjeriti kome će zaista pripasti titula najboljeg igrača. Sama organizacija je bila dosta složena, a u administraciji natjecanja radila su tri člana naše zajednice, zaduženi za organizaciju samog natjecanja i vođenje rezultata, izradu grafike za društvene mreže, te vođenje cjelokupne statistike.

Ova ideja je naišla na veliku zainteresiranost zajednice, pa su prijave trajale svega nekoliko dana. Na kraju smo imali 14 igrača koji su sudjelovali u liga i kup natjecanju, što je za premijerno izdanje izvrsna brojka. Draft igrača odradili smo preko draft mode-a u FM-u, a tu moram pohvaliti sve sudionike. Nije bilo najjednostavnije odraditi draft sa 14 ljudi koji je na kraju potrajao skoro 2 sata. Apsolutno svi sudionici su se držali dogovorenog termina za draft, bili su maksimalno ozbiljni prilikom izvlačenja igrača, pa je sve proteklo sjajno i maksimalno brzo.

Nakon odrađenog drafta, napravljen je editor dodatak u kojem su naše ekipe stavljene u zajedničku ligu i natjecanje je moglo početi. Pravila su bila jasna: 14 ekipa, igra se dvokružno, ukupno 26 kola. No još je jedna stvar bila jasna već od prvog kola. ElCholito je fantastično odradio draft i bit će ga nemoguće skinuti sa prvog mjesta ako mu se odmah na početku ne oduzmu bodovi. RIjetki su uspijevali ElCholitu otkinuti bodove, pa je na kraju sasvim zasluženo osvojio naslov sa 7 bodova prednosti ispred T-Bona. Ni drugo mjesto nije bilo bezvrijedno, jer su prva dva mjesta u ligi vodila direktno u drugo kolo kupa, dok su ostali igrači išli u bubanj već u prvom kolu. Što se tiče lige, još treba spomenuti Erlinga Haalanda koji je pomeo konkurenciju u utrci za najbolječeg strijelca sa 31 pogotkom, čak 8 više od Tsygankova na drugom mjestu. Nagradu za najboljeg asistenta podijelili su Politano i Neymar sa 11 asistencija.


Kup se pokazao kao nepredvidljivo natjecanje sa dosta iznenađenja. Već smo rekli da su ElCholito i T-Bone direktno prošli u drugom kolu, a njima su se tamo pridružili redom igrači iz donjeg doma ligaške tablice, armadaboy, eragorin1908, ico_pag, ptR33, markov7 i Lovre. Osvajač lige ElCholito svoj pohod na duplu krunu završava već u četvrtfinalu gdje ga izbacije armadaboy. Drugi nositelj, T-Bone je svoju utakmicu četvrtfinala odradio furiozno i sa 10-0 iz natjecanja ispratio Lovru. U polufinale su još prošli ico_pag i ptR33.

T-Bone kao najveći favorit, nakon ispadanja ElCholita, nije uspio proći u finale. U polufinalu ga izbacuje ptR33 sa 4:3. U drugoj polufinalnoj utakmici ico_pag je u ponovljenom susretu na svom terenu sa 5-0 razbio armadaboy i prošao u finale. U finalu je rezultat 5-0 ovaj put bio koban za ico_pag, koji tim rezultatom gubi nakon što je prva utakmica finala završila 1-1. Tako je ptR33 osvojio prvi CM Online Kup.

Tom utakmicom završena je prva, ali svakako ne i posljednja epizoda Online natjecanja na našem Discord serveru. Pokretanje nove lige i kupa je već u planu, a sve detalje ćemo objaviti uskoro. Ukoliko želite sudjelovati, ali i ako želite samo biti dio dio naše zajednice i pokazati nam rezultate svog igranja FM-a, pridružite nam se na Discordu.