fm17-novo

Miles Jacobson nam je u četvrtak u tridesetminutnom videu detaljno predstavio novi Football Manager 2017. U tom videu mogli smo vidjeti brojne novosti koje ćemo imati priliku iskoro isprobati, ali i neke, sada dodatno “ušminkane”, stvari. Izlazak igre nećemo još dugo čekati. Službeno, 4. studenoga je datum kad će igra biti vani, ali beta verzija će se, po najavama, moći igrati minimalno dva tjedna prije što bi značilo da će oni koji su igru kupili tijekom pre-order perioda moći zaviriti “ispod haube” već u tjednu pred nama.

Pre-Contract razgovori sa igračem i agentom kako bi dogovorili određene uvjete i obećanja prije kupnje igrača

Ovo je očito veliki dio moderne igre, pa ima smisla da FM17 manageri obećaju određene stvari igračima i agentima kako bi ih uvjerili da se pridruže njihovom klubu.
Ako zamislimo da se ta obećanja ne ispune, sve o tome ćete čuti onda na pres konferenciji.

Fantasy Draft se sada može igrati i protiv AI

Ovo je zaista velika vijest za sve Fantasy Draft fanatike jer više ne morate skupiti grupu prijatelja da biste igrali Fantasy Draft. Kreirajte klub i dobit ćete transfer budžet s kojim možete izgraditi ekipu. Sjajna je vijest što se to sada može i u single player mode-u.

Uvodne scene sada sadrže igrače dok izlaze iz tunela, zagrijavanje i stajanje u vrsti prije početka utakmice

Neki će možda reći da ove stvari i nisu baš potrebne za gameplay. Ali za na skoji svoj save shvaćamo potpuno ozbiljno te oblačimo posebno odijelo za finale Kupa, ovo će samo igru napraviti još posebnijom. Sada se možete opustiti prije važne utakmice ili čak obaviti nuždu prije početka.

Backroom advice sada sadrži više informacija iz raznih područja

Backroom advice je uvijek koristan, posebno ako vodite klub o kojem ne znate mnogo stvari. Od sada ćete kod taktike dobiti savjete o taktici, kod igrača savjete o igračima. Sve ovo će dodatno pojednostavniti stvari.

Sada možete zaposliti “Data Analyst” i “Sports Scientist”

Još jedna promjena koja uvelike pridonosi realnosti. Od sada možete zaposliti osobu koja će Vam donijeti detaljnije analize prije i nakon utakmica, kao i osobu koja će spriječiti da igrač iznova obnavlja istu ozljedu.

Sada se zaista možemo “zadubiti” u taktiku i otkriti zašto gubimo ili pobjeđujemo. Možemo otkriti tko najmanje trči, tko ima najuspješniji centaršut i tko treba ojačati kako bi dobio više duela.

Također, ovo će nam dati bolji uvid u to tko nije potpuno spreman za utakmicu, te tko se stalno ozljeđuje.

Uključene se društvene mreže, kao i koeficijenti za Vaš otkaz

Zbog dodatne realnosti, sada možete vidjeti što ljudi pišu o Vama na društvenim mrežama poput Twittera, kao i kladioničarske koeficijente na Vaš otkaz kada stvari i ne idu baš najbolje.

Igrači mogu ići na trenerske tečajeve i prije igračke mirovine

Ovo je vijest koju smo čekali, jer svi mi zbližimo sa igračima koje duže vrijeme treniramo. Sada možete igraču koji je već u godinama predložiti da krene na trenerske tečajeve dok još igra profesionalni nogomet. Tako ga odmah po umirovljenju možete zadržati u klubu kao člana Vašeg osoblja.

Training facilities i igračeva karijera opadaju s vremenom

Ovo je vrlo aktualno danas, jer mnogi vjeruju da je profesionalna karijera Waynea Rooneya, koja je počela kada je imao 16 godina, pri kraju. U FM17, igrači koji ranije započnu profesionalnu karijeru će se također ranije susresti sa padom forme i kvalitete. To je posljedica toga što su dugo vremena trenirali u klubu sa slabim Training facilities.

Komentari za vrijeme utakmice sadrže više sadržaja i daju više informacija o ozljedama

Neće se više događati da igrač mora napustiti igru, a mi pojma nemamo da li je izvrnuo nogu ili pokidao ligamente. Može biti jako stresno čekati vijesti nakon utakmice da bismo saznali što se dogodilo sa našim najvažnijim igračem. Sada će nam komentator dati svoje mišljenje o ozljedi. Ovo je nešto što komentatori rade i u stvarnom životu, pa je to svakako dobro imati i u igri.

Obrambeni igrači se više prilagođavaju igračima protiv kojih igraju

Obrambeni igrači sada bolje reagiraju na ubačaje, kornere i odbijene lopte u 16 metara. Vratari su sada također poboljšani, točnije, njihove reakcije su poboljšane. Lijepo je vidjeti da se srž gameplay-a poboljšala.

Jedva čekamo zaigrati Football Manager 17. Srećom, ne moramo dugo još čekati. A dok čekate, možete pogledati i od prije poznate novosti o kojima smo već pisali.