fmgrafika-skinovi23

Pregled najpopularnije grafike završavamo sa skinovima (skins). Manji dio igrača FM-a godinama igra samo i isključvo s defaultnim skinom, ali većina se ipak odluči na neki custom made skin.

Donosimo pregled dva najpopularnija, ali uputit ćemo vas i na mjesta gdje možete naći i ostale uratke. Ima ih mnogo.

Popularni skinovi (skins)

WTCS5 skin

WTCS5 skin
WTCS5 skin
WTCS5 skin
WTCS5 skin
WTCS5 skin

WTCS5 skin je prvi visokokvalitetni skin koji je bio dostupan na Football Manageru 2023, još tijekom beta verzije. Nakon uspjeha od TCS ’19 do TCS3 (2021.) skina, bluestillidie00 i WorkTheSpace ponovno su zajedno napravili skin za Football Manager 2023. Cilj skina je dati krajnjem korisniku potpuno novo iskustvo zadržavajući vibru izvornog skina.

FMEnhanced (Zealand) skin

FMEnhanced skins
FMEnhanced skins
FMEnhanced skins

Dodatak kojeg je napravio FMEnhanced drugu je godinu zaredom na “skins tržištu”. Svijetlo dana je ugledao nedugo nakon što je FM23 full verzija bila dostupna za igranje i u kratkom vremenskom roku postao nezaobilazna stvar za svakog igrača Football Managera. Pomogla je, naravno, činjenica da je skin razvijan uz pomoć FM Youtubera Zealanda. Jedinstvena značajka ovog skina je posebno korisna početnicima kada je igranje FM-a u pitanju. U gornjem desnom kutu se na pojedinim screenovima nalazi Youtube ikona preko koje možete posjetiti Zelandov kanal s tutorialima u pojedinom segmentu.

Ostali skinovi (skins)

Nisu ta dva skina, naravno, sve što postoji na tržištu. Pregršt je sličnih dodataka, kao i web stranica gdje ih možete naći. Najpopularnije su: FM Scout, FM Inside, sortitoutsi i službeni FM forum, ali i samo guglanje pojma “fm23 skins” bi vam moglo pomoći u rješavanju vašeg problema.

Kako instalirati skin?

  1. Preuzmi odabrani skin (upute za preuzimanje se nalaze na linkovima koje smo ostavili kod svakog od skinova).
  2. Preuzeti sadržaj će biti zapakiran u .zip datoteku (u većini slučajeva je tako, može se razlikovati u zavisnosti od stila).
  3. Raspakiraj sadržaj .zip datoteke na sljedeću lokaciju:
    \Documents\Sports Interactive\Football Manager 2023\skins\
  4. Pokreni Football Manager 2023 (ako već nisi) te uđi u opcije (preferences).
  5. Unutar “Overview” taba nađi dio Interface te naslov Skin, ispod kojega možeš otvoriti padajući izbornik gdje se nalazi popis instaliranih skinova (prikaz – slika).
  6. Izaberi svoj skin
  7. Klikni “Confirm” na dnu prozora