pavon_cristian

Cristian Pavon jedan je od najvećih talenata već nekoliko FM serijala zaredom. Za Bocu Juniors već godinama igra vrlo dobro te se očekuje da će uskoro put Europe. Iako već ima 22 godine, reklo bi se da stagnira obzirom da je još uvijek član kluba iz argentinske Superlige, ali jednom kad ostvari transfer gotovo je sigurno da će otići u neki od najboljih europskih klubova.Na početku igre Pavon u ugovoru s Bocom ima ugrađenu klauzulu u iznosu od €30m. Razumna cijena za igrača njegovih kvaliteta. Pokušavali smo, ali Boca ga neće htjeti pustiti niti za cent manje.

 • pavon2018
  2018
 • pavon2023
  2023
 • pavon2028
  2028

U “sejvu” kojeg smo odvrtili, Pavon nije imao sreće. Odmah ga je kupio Paris SG gdje je Argentinac u četiri sezone odigrao samo 12 ligaških utakmica. Nakon toga se, po isteku ugovora, vraća u Bocu gdje pokazuje solidne igre. Konačno, vraća se u Europu u ljeto 2027. te oblači dres Lyona. U 37 utakmica u Ligue 1 zabio je 16 pogodaka što znači da mu je to najbolja golgeterska sezona u karijeri.

 • pavon_history
  Povijest
 • pavon_biography
  Biografija
 • pavon_landmarks
  Dostignuća
 • pavon_awards
  Nagrade

Cristian Pavon – zaključakCristian Pavon u ovom slučaju nije imao sreće te mu je transfer u PSG zakočio napredak u karijeri. Ipak, nakon druge epizode na rodnoj grudi, povratak u Europu u dresu još jednog francuskog prvoligaša donio mu je najbolju sezonu u karijeri. Osim 16 ligaških pogodaka, Pavon je s Lyonom osvojio Europsku ligu 2028. godine te je izabran u najbolju ekipu sezone tog natjecanja. Osim toga, navijači Lyona proglasili su ga najboljim igračem kluba u sezoni 2027/28.

I pored četverogodišnje stagnacije u Parizu, Pavon se razvio u odličnog igrača vrijednog otkupne klauzule od €30m na početku igre. Ako budete razmišljali o njegovoj kupovini, imajte na umu da se u dobroj okolini može razviti u još kvalitetnijeg igrača. Kod nas je dobio vrlo dobru ocjenu, 4+.