preporuke-katar

Svjetsko prvenstvo po prvi put dolazi u Katar, a Katar po prvi put dolazi na Svjetsko prvenstvo. Samo to je dovoljan razlog da se ova reprezentacija nađe na popisu onih s kojima biste trebali zaigrati jednu karijeru.

katar logo
katar domaći dres
katar gostujući dres

Katar

Domaćini ovog Svjetskog prvenstva nisu nogometna sila. Nisu niti blizu. Ali su aktualni prvaci Azijskog kupa, njihove inačice Europskog prvenstva. To im je najveći uspjeh u povijesti i jedini veći trofej kojim se mogu pohvaliti. Tu su još i tri naslov na Arabian Gulf Cupu, natjecanju koje se održava svake dvije godine, a stalni sudionici su Bahrein, Irak, Jemen, Katar, Kuvajt, Oman, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Kadar i najbolji igrači

Akram Afif

Akram Afif

Brzonogi krilni igrač najbolji je igrač ovog katarskog tima. Klub u kojem igra je Al-Sadd, najbolji tim domaće lige. Naravno, malo znamo o katarskim igračima. Ono što vrijedi spomenuti je da je s 25 godina već zabilježio 83 nastupa za reprezentaciju, a debitirao je s 18 godina protiv Butana kada je odmah zabio i reprezentativni prvijenac.

Almoez Ali

Almoez Ali

Katarski izbornik Félix Sánchez koristi formaciju s dva napadača u formaciji 5-3-2, a uz prethodno spomenutog Afifa, u napadu bi trebao igrati Almoez Ali. Njegov klub je Al-Duhail gdje mu je trener legendarni Hernán Crespo. Iako ima tek 25 godina, najbolji je strijelac repezentacije sa 42 pogotka, a jednak broj golova ima i Mansour Muftah koji je za Katar igrao između 1976. i 2000. godine.

Abdelkarim Hassan

Abdelkarim Hassan

Iako ga Football Manager vidi kao isključivo lijevog bočnog igrača, Abdelkarim Hassan trebao bi igrati kao lijevi stoper u 5-3-2 formaciji. Suigrač je prvospomenutog Akrama Afifa u Al-Saddu. Prema podacima dostupnima u Football Manageru možemo reći da mu je najveća vrlina izvođenje slobodnih udaraca.

Ostatak kadra

Svi igrači reprezentacije Katara igraju u domaćoj katarskoj ligi. Prema tome možete zaključiti da je vrlo teško zaključiti gdje su u odnosu za igrače ostalih reprezentacija.

Osim prethodno izdvojene trojice, treba još spomenuti njihovog kapetana i najiskusnijeg igrača – Hassana Al-Haydosa. On ima 31 godinu i nije najstariji (na popisu su čak šestorica 32-godišnjaka), ali je za repezentaciju nastupio čak 169 puta.

Predviđena početna postava u formaciji 5-3-2 govori da bi na golu trebao stajati Saad Al Sheeb, stoperski trojac bi trebali biti Bassam Al-Rawi, Tarek Salman i Abdelkarim Hassan, a kao bekovi bi trebali igrati Ro-Ro (Pedro Miguel) i Homam Ahmed. Trojac u sredini trebao bi biti Karim Boudiaf, Hassan Al-Haydos i Abdulaziz Hatem, a u napadu dvije najveće zvijezde – Akram Afif i Almoez Ali.

Zašto odabrati Katar za sljedeću karijeru?

Katar je domaćin svjetskog prvenstva, a pritom je i potpuni autsajder. Nije li to idealan razlog da se s njima zaigra jedna karijera na Football Manageru 2023. Pokušajte s ovom ekipom pokazati da se može i više od očekivanog ispadanja u grupi. Već smo spomenuli da su aktualni pobjednici azijske inačice Europskog prvenstva. To znači da ih možemo svrstati među najbolje reprezentacije azijskog kontinenta. Možete li ostvariti nešto više i na globalnoj razini?

Building a Nation i Katar

Za FM sladokusce imamo i nešto veći izazov. Zašto od Katara ne biste napravili svjetsku silu? Building a Nation save sam predložio i za Ekvador, no, složit ćemo se, napraviti takav podvig s Katarom bio bi puno veći izazov.