cro-update-v10

Kažu da je nova godina vrijeme za neki novi početak. A znate li vi bolji početak od početka nove karijere na Football Manageru? Ima li išta bolje od toga? Nema? E pa ima. Početak nove FM karijere sa svojim lokalnim klubom. Cro-Manager vam donosi svoj najprepoznatljiviji proizvodcro-update.

Prva verzija cro-updatea donosi mogućnost igranja s klubovima iz 3. HNL i 4. ranga hrvatskog nogometa (prve županijske lige u Dalmaciji te međužupanijske u ostatku Hrvatske). Možda je ova vijest neke razočarala jer ipak nisu aktivirane sve lige, ali treba imati na umu da je i ovo zahtijevalo puno posla te da na cijeloj stvari radi jedan čovjek koji ima i druge obveze. Raditi će se i dalje, a svatko od vas može dati svoj doprinos.Što donosi cro-update v1.0?

cro-update v1.0 je nadogradnja na originalnu bazu Football Managera. Osim postojećih natjecanja, dodan je treći i četvrti rang natjecanja u hrvatskoj nogometnoj piramidi.

Treba napomenuti da prva verzija cro-updatea obuhvaća isključivo aktiviranje nižih liga te shodno tome niti jedan igrač nije dodavan u bazu. Mnogi klubovi u četvrtom rangu nemaju niti jednog igrača unutar sastava. Igrače ćemo dodavati nakon što aktiviramo sve lige. Važno je napomenuti da će igrači biti dodavani samo za one klubove za koje nam vi kao članovi naše zajednice dostavite podatke. Na svoju ruku nećemo dodavati igrače zbog jednostavne računice. Samo u četvrtom rangu natječe se 124 kluba. Uzmemo li u obzir prosjek od 20 igrača po klubu dolazimo do brojke od 2480 igrača unutar četvrtog ranga. Broj se višestruko povećava ako dodamo niže lige. To je previše da bi jedan čovjek trošio vrijeme tražeći informacije o tim igračima.

Igrive lige:
MaxTV Prva hrvatska nogometna liga
Druga hrvatska nogometna liga
3. HNL Istok
3. HNL Zapad
3. HNL Jug
Međužupanijska nogometna liga Slavonije i Baranje
Nogometna liga Bjelovar – Koprivnica – Virovitica
Nogometna liga Varaždin – Čakovec
Četvrta nogometna liga Središte Zagreb
Četvrta nogometna liga Središte Rijeka
1. županijska nogometna liga Zadarska
1. županijska nogometna liga Šibensko-kninska
1. županijska nogometna liga Splitsko-dalmatinska
1. županijska nogometna liga Dubrovačko-neretvanska

Hrvatski nogometni kup
Hrvatski superkup
Hrvatska juniorska (U19) ligaPoznati bugovi

Naravno, nije baš sve tako lijepo kako se čini. Unutar prve verzije cro-update dodatka postoje i neki bugovi. Neki su rješivi i bit će ispravljeni u nekoj od sljedećih nadogradnji, dok kod nekih nema pomoći.

Kod nekih liga ćete primijetiti da velik broj klubova ispada iz lige. To se događa iz razloga što za točna doigravanja između prvaka liga za promociju moram koristiti Advanced editor, a s time je najlakše raditi kada se odradio posao koji se može u Basic dijelu. Znači, kada aktiviram sve lige onda ću cijeli dodatak prebaciti u Advanced dio editora i tamo ispravljati te i slične bugove. Nadam se da ste shvatili problematiku, a ovim putem pozivam eventualne čitatelje ovog posta koji imaju znanje rada u Advanced editoru i voljni su pomoći da se jave.

Drugi poznati bug je moguće miješanje timova među ligama u trećem i četvrtom rangu. Taj broj sam sveo na minimum. Po sezoni, najviše tri kluba bi trebali biti raspoređeni u krivu ligu. Taj bug bi se također mogao moći popraviti putem Advanced editora.

Download

Prije nego preuzmete cro-update dodatak želimo vas podsjetiti da je ovaj dodatak vlasništvo Cro-Manager zajednice te kreatora samog dodatka. Stoga vas molimo da ne kopirate dodatak te ga uploadate na druge servise. Slobodni ste podijeliti postojeći link za download i/ili link ovog članka na Cro-Manager portalu.

Kako instalirati dodatak?

Nakon što preuzmete dodatak, kopirajte ga u folder:
My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2019/editor data

Priključite se u izradi

Kao što sam već rekao, sudjelovanje vas kao Cro-Manager zajednice biti će vrlo važno pri izradi nižih liga, počevši s petim rangom. Sve koji misle da mogu pomoći molimo da nam se jave na forum, Facebook stranicu, Facebook grupu ili putem e-maila.

Na našem forumu smo također kreirali posebnu temu gdje možete prijavljivati greške/bugove.