Sports Interactive je 18. ožujka objavio da će Football Manager 2020 biti besplatan za igru sljedećih tjedan dana. No, dva dana prije isteka prvotno planiranog besplatnog razdoblja, objavljeno je da se besplatni period produljava za dodatnih sedam dana. Tako sada FM možete igrati besplatno do 1. travnja 2020. godine do 16:00h.

Kako preuzeti Football Manager sa Steama?

1. Kreirajte Steam account

Prije svega, treba vam korisnički račun na Steamu. Izrada Steam accounta je potpuno besplatna i sve što trebate imati prije same izrade je email adresa. Na sljedećem linku (https://store.steampowered.com/join/) morate upisati email adresu dva puta (za svaki slučaj da ne pogriješite pri upisu adrese).

Zatim će vam na email stići poruka u kojoj se nalazi link na kojem ćete obaviti daljnje korake izrade accounta. U tim koracima tražit će vas da upišete željeni username i password. Pratite korake koji su prikazati na zaslonu.

2. Preuzmite Steam aplikaciju i prijavite se na računalu

Putem sljedećeg linka (https://store.steampowered.com/about/) preuzmite Steam aplikaciju za operativni sustav na kojem želite igrati igru. Aplikaciju će tada biti potrebnu instalirati. Pokrenite preuzetu datoteku i pustite da računalo odradi svoje. Zatim pokrenite aplikaciju i ostavite računalo da ponovno odradi svoje. Pri prvom pokretanju aplikacija će se nadograditi na najnoviju verziju.

Kod prijave potrebno je unijeti odabrani username i password. Moguće je da će vas pri prvoj prijaviti tražiti da potvrdite da ste vi vlasnik accounta. U tom slučaju će vam na email adresu stići kôd od 6 brojeva/slova koje trebate upisati da bi potvrdili da ste vlasnik accounta.

3. Dodajte Football Manager 2020 u vaš Library

Na linku (https://store.steampowered.com/app/1100600/Football_Manager_2020/) ćete naći Football Manager 2020. Ispod glavne slike na spomenutom linku imate opciju da preuzmete Demo verziju (Download), da zaigrate igru tijekom besplatnog perioda (Play Game) ili da kupite igru (Add to Cart). Kliknite na drugi gumb po redu (Play Game; nakon 1. travnja ova opcija neće biti dostupna).

Važno je da u tom trenutku imate pokrenutu Steam aplikaciju na računalu. Po kliku na opciju “Play Game” dobit ćete prozor gdje ćete kliknuti na “Yes, Steam is installed”, a u novom pozoru ćete odabrati Steam aplikaciju i potvrditi odabir.

4. Preuzmite Football Manager 2020

Odmah nakon prethodnog koraka trebao bi krenuti postupak instalacije igre. Steam će vas tražiti lokaciju za instalaciju igre i slično. Uglavnom kod svakog koraka je potrebno kliknuti Next.

Ako preuzimanje FM-a ne krene odmah, otvorite Steam aplikaciju, na vrhu kliknite na Library, a s lijeve strane prozora će se naći opis igara koje posjedujete. Ako ste tek kreirali account na tom bi se popisu trebao nalaziti samo Football Manager 2020. Kliknite na naziv igre te s desne strane na veliki gumb “Download”.

5. Zaigraj Football Manager 2020

Nakon odrađenog posla u prethodnom koraku, potrebno je pričekati da preuzmete igru na računalo. Trajanje preuzimanja ovisit će o brzini vaše internet veze.

Nakon što je igra preuzeta, otvorite Steam aplikaciju, na vrhu kliknite na Library, a s lijeve strane prozora će se naći opis igara koje posjedujete. Ako ste tek kreirali account na tom bi se popisu trebao nalaziti samo Football Manager 2020. Kliknite na naziv igre te s desne strane na veliki gumb “Play”.

6. Uživajte