quick rebuild

U predvečerje Football Managera 2020, samo nekoliko dana pred izlazak beta verzije sljedeće inačice, pokrećemo novi serijal na Cro-Manager portalu i mysthios Youtube kanalu. Quick Rebuild je serijal u kojem tijekom pet sezona pokušavamo “obnoviti” nekog posrnulog diva. Pet sezona, tri YT epizode. Nakon toga podvlačimo crtu i gledamo što smo napravili.

Što je Quick Rebuild?

Kao što sam već rekao, cilj je kroz pet sezona “obnoviti” ekipu. Može to biti neki posrnuli div, ekipa na vrhuncu čiji su glavni igrači prošli zenit karijere i potrebno je pomlađivanje ili ekipa koja već je u rebuildu i potrebno ga je dovršiti. Primarno će ovo biti sadržaj za Youtube kanal, ali ćemo i ovdje na portalu napraviti rezime napravljenoga. Zamišljeno je kao idealan sadržaj na kratke staze pored FM karijere koje ću raditi za kanal. Ispostavit će se da će Quick Rebuild s Valenciom biti jedini na Football Manageru 2020. No, serijal će se nastaviti nakon izlaska full verzije FM-a 21. Neke prijedloge za nove klubove već imam, a vi se osjećajte slobodno predlagati još njih.

Pozivamo vas da kupite FM21 po najboljoj cijeni na tržištu, samo 267kn / 32.39£ / 36€, uz instant aktivaciju kôda na Steamu. Posjetite 2game.com i nabavite Football Manager 2021 već danas.

Plan je kroz Quick Rebuild fokusirati se isključivo na transfere i izgradnju igračkog kadra. Ostatak vremena, između prijelaznih rokova, odrađivati će asistent. Prvi plan je bio da cijelo vrijeme između transfera provodimo na godišnjem (holiday) te bi time asistent bio taj koji bi birao taktiku i početnu postavu za utakmice. U međuvremenu sam dobio prijedlog da utakmice odraživam na Instant rezultat čime bi imao bolji uvid u stanje i formu igrača. To je svakako prijedlog kojeg ću razmotriti.

Zašto Valencia CF?

Nezadovoljstvo navijača Valencie upravljanjem kluba od strane vlasnika Petera Lima kulminiralo je ovoga ljeta katastrofalno obavljenim prijelaznim rokom. U klub nije došao nitko, tek su promovirani neki igrači iz juniorskih ekipa, a Mestallu su napustili Rodrigo, Ferran Torres, Francis Coquelin, kasnije i Geoffrey Kondogbia, ali vrhunac nezadovoljstva izazvao je odlazak dugogodišnjeg kapetana i legende Danija Pareja koji je doslovno otjeran iz kluba. Valencia je u prvenstvo ušla s 8 bodova u isto toliko utakmica i nije čudo da navijači ne vide svijetlu budućnost pred klubom.

Rezultati Quick Rebuilda

Kao jedno od najuočljivijih pravila koje je na snazi u La Ligi je ono o max. 25 igrača koje moraju biti prijavljeni da bi mogli igrati. Od njih najviše trojica mogu biti izvan Europske unije, ali isto tako igrači koji imaju najviše 18 godina ne moraju biti registrirani. Zbog toga sam odlučio da treći vratar bude netko mlađi kako ga ne bih morao registrirati. Pregled ekipe je pokazao dosta veliki problem u veznom redu, bez velike širine i bez jasnih izbora na pozicijama defenzivnog i ofenzivnog veznog. Zbog odluke da igramo u formaciji 4-2-3-1, dovođenje pojačanja na poziciji iz napadača je bio primarni cilj, a zatim je tu i potreba za novim desnim bočnim igračem.

Tko su novi igrači koji su pojačali ekipu? Predlažem da pogledate video ako vas zanimaju imena. Možemo samo reći da samo u ligi završili na drugom mjestu te smo došli do treće runde Kupa kralja.

Prvi trofej došao je na kraju druge sezone kada smo osvojili Kup kralja. Isto tako treba napomenuti da smo nakon toga svake sezone igrali finale tog natjecanje. Dva puta smo osvojili (četvrte i pete sezone), a jednom je od nas bila bolja Barcelona.

Osim kupa, vrlo dobre uspjehe smo ostvarili i u ligi. Svih pet sezona smo završili u TOP3. Nakon drugog mjesta, sljedeće dvije sezone smo pali na treće, ali smo nakon toga dva puta za redom osvajali naslov. Isto je zanimljivo da je Real Madrid osvojio naslov samo u prvoj sezoni, Barcelona je ostala bez titule, a ostala dva naslova je uzeo Atletico Madrid.

Kao šlag na tortu, u petoj sezoni, u posljednjoj utakmici ovog Quick Rebuilda, došao je najveći trofej. Službeno, Valencia CF je prvak Europe.