Život na sjeveru (2/3)

KategorijaKarijera
Datum16.06.2019
Autorfranja

  Utakmicu po utakmicu, stigli smo do kraja prvog dijela sezone u Švedskoj. Nismo još odigrali 15 utakmica, ali smo došli do pauze. Budući da se u Skandinaviji sezona igra u jednoj kalendarskoj godini, ne mogu reći da je ovo zimska pauza jer se nalazimo u petom mjesecu 2019. godine, ali shvaćate što želim reći. Pa krenimo redom.

  U prvenstvu smo odigrali 11 utakmica, te na polusezoni zauzimamo solidno i realno treće mjesto. Unatoč odličnom startu u sezonu, kada smo u prva četiri kola upisali isto toliko pobjeda, prvi pucanj se dogodio u petom kolu protiv Goteborga, što ste mogli vidjeti na Facebooku. Nakon toga smo se vratili u formu sa tri uzastopne pobjede bez primljenog pogotka, no onda su stigla i dva derbija, protiv Malmoa i AIK-a. Obe dvije utakmice su bile 50-50, ali se tada vidjelo da nam ipak nedostaje individualna klasa koja će riješiti takav tip utakmica. Na kraju samo bod iz dva kola, te na kraju treće mjesto. Da ne zaboravim napomenuti da je Malmo nakon prvih 9 kola imao svih 9 pobjeda, a nakon 11 utakmica su primili jedan jedini pogodak.

  Budući da se u prvom izvještaju nisam dotaknuo rezervi i juniora, to ću sada napraviti. Rezerva igraju prvu ligu, koja se sastoji od dvije skupine po 8 ekipa. Igra se 14 utakmica, nakon čega prve 3 ekipe iz svake skupine idu dalje u drugu fazu. Druga faza se ponovno igra po skupinama. Dvije skupine imaju po 3 ekipe, igra se 6 utakmica, a pobjednici skupina idu u finale. Naše rezerve se tri kola prije kraja prve faze nalaze na drugom mjestu, te očekujem da osiguraju prolazak u drugu fazu.

  Juniori igraju trenutno drugu juniorsku ligu, koja se sastoji od 4 skupine po 14 ekipa. Igra se 26 utakmica, a pobjednici svake skupine idu u prvu juniorsku ligu. Naši juniori trenutno razvaljuju svoju skupinu, imaju sve pobjede i sasvim je izvjesno da će dogodine igrati u prvoj ligi. Ispod ću izdvojiti najbolje juniore.

  Za kraj sam ostavio par crtica o financijama, budućim transferima i ostalim detaljima. Financije su iz mjeseca u mjesec stabilne, te ćemo vidjeti na kraju sezone može li se nešto poduzeti o unaprjeđivanju terena za treninge i za juniore. Trenutno nemamo dogovoren ni jedan transfer, tako da neću stavljati SS. Ali imam par informacija koje moram s vama podijeliti. Zbog pravila da ću kupovati samo nordijske igrače, moram se riješiti igrače drugih nacionalnosti koji su već u ekipi. To znači da se do kraja sljedeće sezone moram riješiti desnog beka i stopera koji su prvotimci, te jednog krila koje je rezerva. Zbog toga su skauti poslani da pretražuju po Skandinaviji zanimljive igrače. Jedan od igrača koji s nama zbog tog pravila na koncu iduće sezone neće biti jest i Crnogorac Sead Haksabanović, koji je kod nas na posudbi iz West Hama. Ta posudba ističe na kraju sljedeće sezone, a iako je Seadu druga nacionalnost Šveđanin, odlučio sam da ću se riješiti i njega. On je naš uvjerljivo najbolji igrač i sigurno će biti veliki gubitak za klub. Njegov SS možete pogledati ispod. I za kraj, potpisana je suradnja sa drugoligašem Syrianska, u kojeg ćemo slati igrače sa dobrim potencijalom.

  To bi bilo sve za ovaj izvještaj na polusezoni. Sve ovo komentirati možete na našem Discord kanalu na kojem ste uvijek dobrodošli. Nadam se da ćete nam se pridružiti. Do sljedećeg izvještaja, lijepi pozdrav iz vruće Dalmacije i ugodne Švedske!

  Povezano

  Pogledaj ostale povezane vijesti